Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Kevin élete veszélyben forgott

Perforált vakbéllel műtötték meg a győri kórházban a két és fél éves Varga Kevin Csabát. Családja állítása szerint Mosonmagyaróváron eleinte influenzával, majd vírusos bélgyulladással kezelték, a vakbélgyulladás és a sérv kizárásával. Vargáék műhibapert indítanak a Karolina Kórház ellen. A kisfiú éppen tegnap került ki az intenzív osztályról.
Vargáék az elmúlt két hétben megjárták a poklot: az apa állítása szerint ugyanis két és fél éves gyermeke, Kevin Csaba a halál kapujában járt. Ugyan a kisfiú ma már jobban érzi magát, sőt, tegnap már haza is engedték a kórházból, a család azt szeretné, hogy többet másnak ne kelljen átélni azt, amit nekik kellett: gyermekük életéért harcoltak, és traumát éltek át.

– A fiam betegsége március 8-án hányással és hasfájással kezdődött. Megijedtünk, ezért másnap kihívtuk a háziorvost. Ő megállapította, hogy influenzás a gyermekünk. Erre írt fel gyógyszereket, melyeket ki is váltottunk. Kevinnek ekkor már láza is volt. Állapota március 10-re sem javult, továbbra is fájlalta jobb oldalán a hasát. Ismét felkerestük a háziorvost, aki a Karolina Kórház gyermekosztályára utalta – kezdte Filó Judit fia kálváriáját.

Varga Kevin Csaba műtétje után, otthon már jobban érezte magát az édesapja, Csaba karjaiban.

– A Karolina Kórház gyermekosztályán – mint utólag megtudtuk – állítólag egy pulmonológus vizsgálta meg a gyermeket, aki tapintásra kizárta a sérv és a vakbélgyulladás lehetőségét. Vírusos bélgyulladást diagnosztizált, bő folyadék- és szénhidrátbevitelt javasolt. Ám március 11-re még rosszabbul érezte magát a kisfiunk. Erre ismét a háziorvoshoz, majd újból a kórház gyermekosztályára mentünk. Itt megint kizárták a vakbélgyulladást. Hiába könyörögtünk ultrahangvizsgálatért, ezt nem tartották indokoltnak. Aznap éjjel már tízpercenként sírt fel a fájdalomtól a gyermek.


Varga Kevin Csaba már otthon tölti az estéket. A felvételen édesapjával, Csabával.
Varga Kevin Csaba már otthon tölti az estéket. A felvételen édesapjával, Csabával.

Azon a szerdán még antibiotikumot írt fel a háziorvos hólyaggyulladásra. Csütörtökön kora reggel ismét bevittük a Karolina Kórházba Kevint: ekkor már készítettek ultrahangvizsgálatot és vért is vettek tőle. Annak eredménye alapján irányítottak bennünket a győri kórház gyermek sürgősségi osztályára – idézte fel a könnyeivel küszködő édesanya, Filó Judit fia történetét.

Varga Csaba, az édesapa szerint a kisfiúra a megyeszékhelyen kétórás műtét várt, perforált vakbélgyulladással. Ez, úgy tudják, ilyen kis korban igen ritka. Ám időközben heveny hashártyagyulladás is súlyosbította Kevin állapotát, sőt, a májában és a bal hasfelében is gennyet találtak.

– Kevin győri kezelőorvosában lelkiismeretes szakembert ismertünk meg. Neki köszönjük, hogy megmentette a gyermekünk életét – fogalmazta meg az édesapa. Varga Csaba hozzátette: műhibapert indítanak a Karolina Kórház ellen.

– Nem vagyunk hajlandóak peren kívül megegyezni. Szomorú, hogy három orvos nem tudott egy vakbélgyulladást diagnosztizálni, és ezért ilyen traumát kellett a gyermekünknek átélnie. Ki tudja, mi lett volna, ha nem lettünk volna ilyen erőszakosak. Azt szeretnénk, hogy más kisgyereknek és családjának hasonlót ne kelljen átélnie – tette hozzá az édesanya. A kisfiút egyébként tegnap hozták haza a győri kórházból, és szerencsére már jobban érzi magát az átéltek ellenére.

Megkerestük az ügyben a Karolina Kórház vezetőségét. Írásos válaszukban kifejtették: „Tájékoztatom, hogy az üggyel kapcsolatban titoktartás alól nem kaptunk írásbeli felmentést a törvényes képviselőtől, így a kezelésre vonatkozóan semmiféle nyilatkozatot nem teszünk."

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagy István: szolgálnunk kell, nem vitázni

Dr. Nagy István, a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje válaszolt Lehóczki Attila nyilvános vitával… Tovább olvasom