Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 6°C Még több cikk.

Kevesebben táboroztak idén nyáron

A korábbi években 260 gyerek fordult meg nyaranta a Mosonmagyaróvári Gyermekjóléti Szolgálat nyári táborában, idén ez a szám közel kétszázra csökkent.

Míg a korábbi években 260 gyerek fordult meg nyaranta a Mosonmagyaróvári Gyermekjóléti Szolgálat nyári táborában, idén ez a szám közel kétszázra csökkent. Pinkéné Bodnár Zsuzsa szolgálatvezető szerint nem az ötszáz forintos drágítás miatt jelentkeztek kevesebben, hanem azért, mert egyre több szülőnek jelent nagy terhet a tábor 6500 forintos díja.

A június 29. és augusztus 7. között heti turnusokban szervezett tábor színes programjával a korábban működő nyári központi napközit hivatott pótolni. A gyerekek kipróbálhatták a sárkányhajózást, ülhettek a kisvonaton és Budapestre is ellátogattak minden hétvégén. A pedagógusok kézműves-foglalkozásokkal és sportversenyekkel is készültek, melynek keretében lövészeten és íjászaton vettek részt a gyerekek. Jártak a tűzoltóságon, szigetközi kerékpártúrán és pékséget is megnéztek. Minden héten a helyi termálfürdőben lubickoltak a táborozók egy napot. Az időjárás kedvezett, így a Dunában is többször megmártózhattak az Itatónál.

A június 29. és augusztus 7. között heti turnusokban szervezett tábor színes programjával a korábban működő nyári központi napközit hivatott pótolni.
A június 29. és augusztus 7. között heti turnusokban szervezett tábor színes programjával a korábban működő nyári központi napközit hivatott pótolni.

A napi egyszeri meleg ételről az egyetemi konyha gondoskodott.
A táborba mosonmagyaróvári vagy itt tanuló gyerekek jelentkezhettek, az önkormányzat a rászoruló gyerekek költségeihez jelentős mértékben hozzájárult.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Határon át üldözték a szállítmányt

A határon át üldöztek az osztrák rendőrök egy kisbuszt a minap Hegyeshalomnál. Tovább olvasom