Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Kevesebb tűz, de több műszaki mentés

Mosonmagyaróvár - Összességében tíz százalékkal kevesebbszer riasztották a mosonmagyaróvári tűzoltókat tavaly, mint a megelőző évben. Ezen belül a műszaki mentések száma azonban némileg emelkedett.
Összesen 436 esetben riasztották a mosonmagyaróvári tűzoltókat tavaly, 10 százalékkal kevesebbszer, mint tavalyelőtt. Ez nagyban köszönhető annak, hogy az esetszámot nem emelte sorozatos gyújtogatásos bűncselekmény, mint 2007-ben – tudtuk meg Sallai Péter alezredestől. A városi parancsnok elmondta: a műszaki mentések számában viszont kismértékű emelkedés tapasztalható. Ehhez nagyban hozzájárult az elmúlt évben a méhek, darazsak által okozott veszélyhelyzetek felszámolása. Tavaly 100 tűzesethez és 249 műszaki mentéshez vonultak a lánglovagok, de volt két vaklárma, hatvan téves jelzés, tíz utólagos tűzbejelentés és a vonulások közül 15 esetben a megye más területén végeztek segítségnyújtást.

A technikai eszközök megfelelők és jól használhatónak, többségében elégségesnek bizonyultak a műszaki mentésekhez.

Műszaki mentés

Az új gépjárműipari anyagok és technológiák azonban, mint például a ragasztott üvegek, melyek nem törnek, csak vágással távolíthatók el, vagy a megerősített karosszériaelemek miatt törekedni kell modern műszaki mentőfelszerelések beszerzésére.

Tűzoltók: Tavaly 436 esetben riasztották őket tüzekhez és műszaki mentésekhez
Tűzoltók: Tavaly 436 esetben riasztották őket tüzekhez és műszaki mentésekhez

Tűzmegelőzés terén a tavalyi évben súlyponti témaként a középmagas épületek ellenőrzése szerepelt. A városban a középmagas épületek 30 évnél idősebbek és számos létesítési és használati szabálytalanságot találtak a szakemberek. Az átfogó ellenőrzések után a tűzoltóságnak reménytelen vállalkozásnak látszott a tűzvédelmi szempontból történő „rendbetételük", néhány kivételtől eltekintve azonban az emberek pozitívan álltak hozzá a hiányosságok megszüntetéséhez. Sok éghető anyag tűnt el a menekülési útvonalakról, a lerekesztések pedig átjárhatóvá váltak.

A mosonmagyaróvári tűzoltók sikeresen pályáztak egymillió forint támogatásra az elmúlt évben a munkaügyi központnál munkahelymegtartó képzésre. Ezt tíz tűzoltó „C" kategóriájú gépjármű-vezetői engedélyének megszerzésére használták fel. Elkezdődött a „gyermekbarát tűzoltólaktanya" kiépítése. A laktanyában lévő múzeum látogatottsága továbbra is magas, tavaly mintegy ezerötszázan nézték meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A nagybácsi után az unokaöcs műgyűjteménye is a városban

Mosonmagyaróvár - A tavaly elhunyt Gyurkovics Tibor előtt tisztelegne az az emlékkiállítás, melyet… Tovább olvasom