Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Kevesebb tenyésztő, jobb minőség

A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének (MEOE) Mosonmagyaróvári Szervezete a napokban tartott tisztújító közgyűlésén új elnököt választott: Stinner Sándort.
A MEOE Mosonmagyaróvári Szervezete a napokban tartott tisztújító közgyűlésén a leköszönő elnök a szervezet elmúlt négyéves eredményeit és történéseit foglalta össze. Amint azt Gnám Károly elmondta: az egyesület hosszabb távú elképzelése volt, hogy rendezvényeikkel népszerűsítik a szakszerű tenyésztést, kulturált kutyatartást és -képzést.

Az országos és nemzetközi versenyek mellett számos házi rendezvényt is szerveztek a városban. Az egyesület két fő szakcsoportot működtet. A tenyésztést felügyelő csoport ellátta a tenyésztőket a szükséges dokumentumokkal, szaktanácsadással. Ellenőrizte és egyedi azonosítóval jelölte a szaporulatokat. A környéken az elmúlt időszakban a tenyésztők száma és az állomány arányaiban is csökkent, ám minőségben javult. Ez részben a dömping kutyatenyésztést visszaszorító központi intézkedések eredménye, de közrejátszott az életforma és szokások megváltozása is.

A hatékonyabb felkész ülésnek köszönhetően számos eredmény született. A rendszeres kiállítók több tucat CAC-, és számos champion címet értek el, egy tenyésztő pedig bronzkoszorús mestertenyésztői címet kapott.
A szervezet másik szakcsoportja a kiképzéssel foglalkozik. Céljuk a jól kezelhető, környezetükre minden körülmények közt veszélytelen négylábúak nevelése. A szakemberek évente mintegy 40 kutya alapképzését segítették. Ezt a szolgáltatást az egyesület térítésmentesen biztosította.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mosonmagyaróvár körbehajózható

A Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület a Lajta teljes hosszának rendbetételével szeretné hajózhatóvá… Tovább olvasom