Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Kevesebb osztály és vezető

Egy osztály és a sportfelügyelői munkakör szűnik meg januártól a polgármesteri hivatalban. A humánszolgáltató osztály feladatait és dolgozóit – a sportfelügyelő kivételével – más szervezeti egység veszi át, míg a sportfelügyelő munkakörét szétosztják a városházán.

A polgármesteri hivatal közelmúltban felülvizsgált szervezeti és működési szabályzata szeptemberben lépett hatályba. Ennek nyomán néhány, szervezeti felépítést érintő intézkedést vezettek be. Így például az addig a pénzügyi osztályhoz tartozó adócsoportból önálló adóiroda lett, valamint a szervezeti egységek közti feladatmegosztást is egyértelműbbé tették. Ez a változás azonban a hivatali átszervezés első lépcsőfoka volt csak, a nagyobb léptékű második ütem a testület döntése nyomán januártól lép életbe.

Az indoklás szerint az átszervezéssel a munkafolyamatok hatékonyságát akarják növelni, megszüntetni a párhuzamosságokat és csökkenteni a szervezeti egységek, vezetők számát, valamint a hivatali létszámot.
A szervezeti átalakítás talán legfontosabb eleme, hogy megszüntetik a humánszolgáltató osztályt, mivel az alacsony létszáma és a csökkenő feladatkör nem indokolja a külön szervezeti egységként működését. Az osztály hatáskörei ugyanis az elmúlt időszakban átalakultak, a szociális intézmények működési engedélyeztetésével kapcsolatos hatáskör megszűnt, a kistérségi fenntartásúvá vált szociális intézményekkel való kapcsolattartás pedig inkább pénzügyi feladat. A humánszolgáltató osztály munkáját a szervezési és koordinációs osztály átszervezéséből megalakuló önkormányzati és humánpolitikai osztály veszi át, illetve néhány tevékenység a Flesch Károly Kulturális Központ Nonprofit Kft.-hez kerül.Az átszervezés után a megszűnő osztály munkatársai feladatkörükkel együtt a létrejövő önkormányzati és humánpolitikai osztályhoz kerülnek. A humánszolgáltató osztály jelenlegi vezetője pedig az okmányiroda január elsejével nyugdíjba vonuló vezetőjét váltja majd.

A januártól átalakuló szervezési és koordinációs osztály huszonhárom dolgozójával a hivatal legnagyobb létszámú egysége. Ezzel együtt feladata is sokrétű, ezért az átszervezéssel létrejövő önkormányzati és humánpolitikai osztályon három csoportot – önkormányzati, humánpolitikai és üzemeltetési – hoznak létre. Ezt az elvet követik az okmányirodánál is. Itt két tematikus csoport – nyilvántartási és okmánykiállítási, közlekedésigazgatási – működik majd januártól.

A hivatalban jelenleg 123 dolgozót alkalmaznak, a szervezeti átalakítással egy köztisztviselői álláshelyet, a sportfelügyelőét szüntetik meg. Ettől a változtatástól azt várják, hogy a sporttal kapcsolatos feladatok célszerűbben és hatékonyabban valósulnak majd meg. A rendezvényszervezést a Flesch Károly Kulturális Központ Nonprofit Kft. veszi át, a támogatási alapok kezelése az önkormányzati és humánpolitikai osztályhoz kerül, míg a sportélet szereplőivel a kapcsolattartás az ifjúsági és civil referensi feladatokat ellátó önkormányzati tanácsadó teendője lesz.

Olvasóink írták

 • 4. Sporszerető 2011. december 28. 09:54
  „Tisztelt tökmindegy!

  szerintem is igy kellene tennie, de hallomásból tudom ,hogy megzsarolták, megfenyegették a családját és őt is. de remélem, hogy ezek az "oly tiszta emberek" egyszer még az igazságszolgáltatás előtt felelnek tettteikért.”
 • 3. tökmindegy 2011. december 22. 22:00
  „Tisztelt Krug józsef úr!
  Mikor szándékozik nyilvánosságra hozni az MTE 1904 sportegyesülettel kapcsolatos szánlákat, aminek feltárása miatt elveszítette munkahelyét?
  Javslom, hogy tegyen feljelentést az ügynem, sokan állnak Ön mögé!”
 • 2. Sporszerető 2011. december 20. 13:17
  „Egyet értek az előttem szólóval. Talán az volt a baj, hogy csak a város sportjáért és annak tisztaságáért dolgozott. Remélem lesz olyan sportért felelős aki nemcsak a focira fog áldozni, hanem ránk diáksportra, tömegsportra és kis egyesületekre is. Ezekre a dolgokra a sportfelügyelő nagyon figyelt és bármikor lehetett segitségét kérni sportszakmai kérdésekben. MERT AZÉRT EZ EGY SZAKMA , AMIÉRT ÉVEKIG TANULNAK AZ EGYETEMEN, HOGY UTÁNA MEGFELELŐ TUDÁSSAL EGY KÖZÖSSÉG ÉRDEKÉBEN HASZNOSITSA.”
 • 1. FELHÁBORITÓ! 2011. december 19. 14:16
  „Tisztelt Képviselő testület!
  Mélyen felháboritónak tartom, hogy a nagy takarékosság jegyében ekkora létszámú városnak, ne legyen egy olyan konkrét személye aki a sportért felel és megfelelő szakmai tudással is rendelkezzen a sport területén. Az eddigi sportfelügyelő a sporttal kapcsolatos teendőket egyszemélyben intézte, segitség nélkül. Az újságból és a képviselő testületi határozatból ezután pedig 3 ember fogja ellátni a munkáját. Szerintem az ilyen embernek nem felmondani kellett volna, hanem még dicséretben is részesiteni, hogy ennyi éven keresztül magára vállalta három ember munkáját.
  Sajnálom a képviselő testületet, hogy szegény sportfelügyelő béréből tudják csak a milliárdos kintlévőségüket rendezni, azt hiszem egy életöltő nem lesz elég rá.
  U.I. A Fair play - t azt hiszem csak az igazi sportolók tudják, hogy mi az. aki életében a sport közelében sem volt , azt hiszem annak kár is magyaráznom.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Minibörze rászoruló családoknak

A karácsonyi vásár keretében a Flesch Károly Kulturális Központban idén is megszervezte minibörzéjét… Tovább olvasom