Kisalföld logö

2016. 12. 04. vasárnap - Borbála, Barbara -5°C | 3°C

Kevesebb az ittas okozó

A személyi sérüléssel járó balesetek száma nem változott Mosonmagyaróvár környékén a tavalyi év hasonló időszakához képest.
Szinte pontosan ugyanannyi személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt Mosonmagyaróvár környékén az év első hét hónapjában, mint a tavalyi esztendő hasonló időszakában. A súlyos sérültek és a halálos áldozatok száma azonban növekedett.

Gergó Gábor alezredes, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője a Kisalföldnek elmondta: július közepéig összesen negyvenkét sérüléses baleset történt a környéken.

Ezek közül öt követelt halálos áldozatot, eggyel több, mint a tavalyi év hasonló időszakában. Sajnos a súlyos sérüléssel járó balesetek száma is emelkedett, míg tavaly július közepéig tizenegy ilyen eset történt, addig idén már tizenhét. A könnyű sérüléses balesetek száma viszont héttel csökkent az előző évihez képest, húsz ilyen történt idáig.
A közlekedési balesetekben ötvenöten sérültek meg összesen eddig.
A kiváltó okok közt még mindig az elsőbbségadás elmulasztása és a gyorshajtás szerepel az első helyen. Míg tavaly ebben az időszakban tizenegy balesetnek volt ittas az okozója, addig idén mindössze négy ilyen eset volt.

A balesetek felét személyautók okozták, de sok történt motorkerékpárosok és biciklisek hibájából is. Az idei statisztika szerint a délelőttök és az esték a legveszélyesebbek ebből a szempontból.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jogos az igény a térségi monitoringrendszerre

Láng István akadémikus, kutatóprofesszor, az MTA Szigetközi Munkacsoportjának elnöke a napokban levelet írt öt szigetközi térségfejlesztési társulási elnöknek: Szokoli Sándornak, Babos Attilának, Széles Sándornak, Tóth Istvánnak és Tamás Lőrincnének. Az ok a Kisalföldben május 25-én közölt nyílt levél a környezeti monitoringot végző munkacsoportnak. Tovább olvasom