Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Kevesebb a hallgatójelölt

A Nyugat-Magyarországi Egyetem Mosonmagyaróvári Mezőgazdaság- és Élelmiszer-tudományi Karán idén közel ötödével esett vissza a következő tanévre jelentkezők száma.
Az intézmény oktatási dékánhelyettese, dr. Dóka Ottó kérdésünkre elmondta: a karon három szak indul: agrármérnöki, élelmiszer-minőségbiztosító és gazdasági agrármérnöki. Ez utóbbira a következő tanévben kiegészítő képzésként is lehet jelentkezni. Az Országos Felvételi Iroda a jelentkezések alapján készített statisztikája szerint az országban működő agráregyetemek közül 2001-ben a második helyre került a mosonmagyaróvári.
Ezzel együtt a tavalyi jelentkezésekhez képest 20 százalékos visszaesés tapasztalható az agrármérnöki szakon, közel 30 a gazdasági agrármérnöki szakon, míg az élelmiszer-minőségbiztosító szakon szinte változatlan volt az érdeklődők száma. Az agrármérnöki nappali tagozatára meghirdetett 75 helyre 157-en jelentkeztek az első három helyen, 18-an pedig a költségtérítéses képzésre. A levelező tagozatra 32 diákot vehetnek fel. A gazdasági agrármérnök szak nappali tagozatára 85 helyre 139 jelentkező volt, a költségtérítéses képzésre 8. Ezen a szakon indul kiegészítő levelező képzés is, ahol a 21 jelentkező mindegyike felvételt nyer. Az élelmiszer-minőségbiztosítóira meghirdetett 50 helyre 80-an adták be jelentkezési lapjukat nappali képzésre, a kiegészítő levelező képzésre 30 helyre 27-en pályáznak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szükség lenne a turisztikai koncepcióra

A mosonmagyaróvári városatyák zárt ajtók mögött döntöttek több gazdasági és személyi kérdésben.… Tovább olvasom