Kisalföld logö

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 0°C | 5°C Még több cikk.

Kettős városi születésnap

Mosonmagyaróvár - Csütörtökön délutántól késő estig kettős születésnapot ül a város.

Az ünnepeltek egymással szinte egy időben születtek, azóta sikert sikerre halmoznak, számos szakmai díjat söpörtek be, hazai és külföldi fellépéseiken öregbítik Mosonmagyaróvár hírnevét: a Kühne és a Mofém Fúvószenekarok idén töltötték be 60. ˝életévüket˝.

Bár az együttesek külön-külön már megünnepelték az évfordulót, úgy vélték, igazi, méltó alkalom egy, a város történetében eddig még nem látott, egész napos, nagyszabású közös nap lehetne. Csiszár Péter, a Flesch Károly Kulturális Központ vezetője is üdvözölte az ötletet, így a Nyári Fesztivál keretén belül az augusztus 20-i nap lett a fúvószene napja.

Ezzel a zenekarok reményei szerint idén szép hagyomány indul útjára.
Az ünnepeltek a meghívott vendégzenekarokkal és mazsorettcsoportokkal együtt délután 3 órakor vonulnak az Erkel Ferenc utca felől a Flesch-központ elé, ahol a közel 400 fő közös zenélésével nyitják meg a fúvószene napját. Ezt követően a parkolóban felállított rendezvénysátorban egymást váltják az együttesek. Fellép a bopfingeni, a kapuvári, a mosonszentmiklósi, a jánossomorjai és a Rába Fúvószenekar, valamint bemutatkoznak mazsorettcsoportok Nyúlról, Pázmándújfaluból, Kapuvárról, Öttevényről s a városi Fantázia Mazsorettcsoport is.

– A meghívott csoportokkal hosszú évek óta jó barátságban vagyunk – meséli Hernádi Sándor, a Kühne Fúvószenekar karnagya. – Mindnyájan nagy lelkesedéssel és szeretettel készülünk az alkalomra, hiszen ritkán adódik ilyen kitűnő lehetőség, hogy ennyire látványos, ráadásul egész napos programmal képviselje magát a fúvószene. Hosszú távon szép hagyományt szeretnénk teremteni a fúvószene napjával s ezzel növelni városunk hírnevét.

A program célja önfeledt szórakozást nyújtani a közönségnek, kicsiknek és nagyoknak. – A fúvószene segítségével hidat építünk a generációk között – véli Farkas Mihály, a Mofém Fúvószenekar karnagya. – Az ötödik osztályos gyerekektől kezdve a hetvenöt éves zenészekig mindenkit szívesen látunk s a Mosonyi Mihály Zeneiskola növendékeivel folytonosságot biztosítunk a zenekaroknak. Augusztus 20-án szeretnénk még közelebb vinni a zenét az emberek szívéhez.


A Nyári Fesztivál teljes programkínálata megtalálható a fesztivál műsorfüzetében vagy a Flesch-központ honlapján: www.fkkk.hu. További információ kérhető az 579-707-es telefonszámon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az önzetlenséget díjazták

Dunakiliti - A ˝Humanitárius település˝ címet kapta kedden a Magyar Vöröskereszttől Dunakiliti:… Tovább olvasom