Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Ketten a városért

Tavaly nyár óta birtokolja a városi címet Lébény. Így idén október 12-én először választanak városvezetőket a helybeliek, a polgármesteri címért ketten indulnak.
Tavaly nyár óta birtokolja a városi címet Lébény. Így idén október 12-én először választanak városvezetőket a helybeliek. Ahogy négy éve, úgy ezúttal is két polgármesterjelölt száll ringbe: a települést nyolcadik éve irányító Kovács Gábor és kihívója, Nátz Miklós. Előbbi négy év képviselői tapasztalat után indult, és nyert a 2006-os választásokon, majd a 2010-esen is bizalmat szerzett. Most is függetlenként számít a voksokra. Utóbbi 2010 óta képviselő, és most a Fidesz–KDNP színeiben találják a választók polgármesterjelöltként a szavazócédulán.

– Többet ér a keskeny világosság a terjedelmes félhomálynál. Avagy: merjünk nagyot álmodni, de tudjunk csak kicsit ígérni – osztotta meg a mottójául választott descartes-i gondolatot Kovács Gábor. Mint mondta, a helyi önkormányzat működése sikeres, hiszen évente mintegy 40 millió forintos likvid pénzeszközt tudnak tartalékolni. „Ezt könnyű lenne gyorsan valamilyen hangulatjavító beruházásra elkölteni, de ezt – meggyőződésem szerint – nem szabad megtenni!" Kovács Gábor szerint az említett összeg pályázati önrészként lenne hasznosítható: „Ebből aztán lehet újra próbálkozni a Rabi-tó és környezete rendbetételére, a tulajdonviszonyok rendezését követően, az iskolára, melyre most is van beadott pályázatunk 60 millió forint értékben vagy az utak rendbetételére." Addig is főként önerőre alapozott fejlesztési lépésekkel haladnak előre, mint a településbiztonsági térfigyelő rendszer, teljes belterületre kiterjedő, belvíz-elvezetési felmérés és tanulmányterv vagy a pálos ház felújítása.

– Az önkormányzati képviselői munkásságom alatt tapasztaltak hatására döntöttem úgy, hogy indulok a polgármester-választáson. Képviselői tevékenységem, gyakorlati tapasztalatom, településünk alapos ismerete alapján tudom, hogyan működtethető városunk – mondja már Nátz Miklós. Elsődleges feladatának az úthálózat és a hozzá tartozó infrastruktúra felújítását, valamint kiépítését tartja.

– A településünkön is rendkívül égető bölcsődei elhelyezés megoldása a második fontos teendő. Úgy vélem, Lébény kitörési lehetősége a városi címmel járó lehetőségek kihasználása, továbbá az ipari parkunk kibővítése, amellyel helyi munkahelyeket teremtenénk. Alapvető mindezeken felül a lakásprogram beindítása, az idősek otthonának kialakítása, az egészségügyi ellátás fejlesztése és bővítése, a közbiztonság fokozása – sorolta terveit Nátz Miklós.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kamionok és autó ütközött az M1-esen Mosonmagyaróvárnál

Úgy tudjuk, a balesetben senki nem sérült meg. Tovább olvasom