Kisalföld logö

2018. 07. 16. hétfő - Valter 17°C | 27°C Még több cikk.

Kétmillió A széfben: anya és lánya bevállalós volt

Mi játszani mentünk, nem nyerni – árulta el a mosonmagyaróvári nyugdíjas tanárnő, Riegler Imréné.


Ugyancsak pedagógus lányával, a Dunakilitin élő Mikus Sándornéval A széf műsorában több mint kétmillió forintot nyertek.

Mikusék három fiút nevelnek, egyikük autista. Továbbtanulásukra szánják a nyereményt.

Aki látta az egyik kereskedelmi televízióban A széf múlt pénteki adását, annak aligha kell bizonygatni, hogy Riegler Imréné Jutka néni és Mikus Sándorné Julika mennyire bevállalós. Igaz, azt is tudták, mikor kell időben megállniuk. Így több mint kétmillió forinttal lehettek gazdagabbak.

– Édesanyám győzött meg, hogy indulnunk kellene a versenyen. Aztán a nagyfiam regisztrált bennünket, sokáig nem is kaptunk visszajelzést. Az előválogatáson többtucatnyi ember közül választottak ki végül bennünket – magyarázza Mikus Sándorné Julika, aki egyébként a dunakiliti iskolában tanít matematikát és rajzot. Anya és lánya bevallásuk szerint saját magukat adták, mertek bátrak és vagányak lenni.

– A versenyre külön nem készültünk. Igaz, mindketten imádjuk a keresztrejtvényeket. A történelmi kérdésektől féltünk – bár mint utóbb kiderült, ok nélkül, édesanyám a bulvártémák miatt aggódott. A 9. kérdésig szinte nem is fogtam fel, hogy már idáig eljutottunk – teszi hozzá Julika.

Riegler Imréné és lánya, Mikus Sándorné nem hagyta ˝labdába rúgni˝ széfes ellenfeleit.
Riegler Imréné és lánya, Mikus Sándorné nem hagyta ˝labdába rúgni˝ széfes ellenfeleit.

– Sokáig nem hittük el, hogy kiválasztottak bennünket – mondja már a nagymama, aki 12 éve a mosonmagyaróvári Bolyai-iskolából ment nyugdíjba. Jutka néni nyugdíjaséveit szívesen tölti tévénézéssel, pedagógusként az ˝okos˝ műsorokat kedveli. Régóta követi A széfet is: otthon a fotelben ülve is mindig tippel, és bevallása szerint a kérdések nyolcvan százalékában eltalálja a helyes választ.

Riegler Imréné szerint családjuk szeret játszani, mindent kipróbálni, hisz ˝rövid az élet˝. A szerencse is mindig mellettük állt, akárcsak most. A döntő öt válasza közül négyre helyesen válaszoltak és jó ráérzéssel tudták, mikor kell megállniuk. Három széf közül kellett egyet kiválasztaniuk.

– Nem volt szerencseszámunk. Matematikatanárként viszont szeretem a számokat, a kettes egy különleges szám – indokolta Julika választásukat. Fortuna kedvezett az anya-lánya párosnak, így több mint kétmillió forintot nyertek. A mosonmagyaróvári nagymama elmondta: ha nagyobb nyeremény ütötte volna a markukat, akkor egy földközi-tengeri utazásra fizetett volna be, de így inkább takarékoskodik és vásárol egy elektromos kerékpárt is. Julika három fiút nevel, egyikük autista. A gyerekek továbbtanulására szánja az elnyert összeget.

Olvasóink írták

 • 7. Griffin 2010. május 20. 13:06
  „"bevállalós" -engem is meglepett, mifelénk olyan fiatal lányokra mondják, aki...hát, hogy is mondjam...akinek sok fiú barátja van egyszerre, vagy egymás után, és nem kell sokat győzködni, ha valaki be akar állni a sorba....”
 • 6. kerekes 2010. május 19. 19:53
  „Magyar szakos, rajz szakos, meg néha kicsit erőszakos!!!! De hál isten engem nem tanított.”
 • 5. RickCartman 2010. május 19. 01:11
  „"bevállalós"...érdekes szó, kár itt használni, erőltetett, olyan jaj-de-fiatalosan-és- trendin-tudok-beszélni, nem igazán illik egy szerencsés nyugdíjas tanítónénire...”
 • 4. mikoka 2010. május 18. 20:20
  „Ismeretlenül is gratulálok a két hölgynek,szerencsések hogy be jutottak ,én már 3 éve várok rá de türelem és tovább probálkozom.”
 • 3. Griffin 2010. május 18. 13:44
  „2 milla? az olyan két évnyi fizetés...na jó, másfél. Szép.”
 • 2. sicc 2010. május 18. 13:08
  „Gratulálok nekik! Engem is tanított, szerettem a rajzóráit.”
 • 1. Tüzecske 2010. május 18. 10:09
  „Gratulálok. Engem még tanított Jutka néni! Örülök a szerencséjüknek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Negyven százalékkal több munkanélküli

Negyven százalékkal nőtt a munkanélküliek száma az elmúlt évben Mosonmagyaróvár térségében: 2071-ről… Tovább olvasom