Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 17°C | 28°C Még több cikk.

Kétezer palacsinta a gyógyulásért

A mosonmagyaróvári Bolyai–iskola alsósai tegnap „jótékony” palacsintákat ettek: a szülők felajánlotta édességek darabját húsz forintért árulták, az árát egy daganatos betegségben szenvedő hatodikos diáktársuknak ajánlották fel. Kétezer palacsinta fogyott, nyolcvanezer forint jött össze.
A 12 éves E. Martinról májusban derült ki, hogy súlyos daganatos betegségben szenved. Folyamatosan kezelésekre jár a fővárosba, decemberig még több hasonlón kell átesnie.

Eddig nem kellett évet halasztania, amikor tud, osztálytársaival együtt részt vesz a tanórákon. A mosonmagyaróvári Bolyai-iskola szülői munkaközössége egy alsós kisfiú ötlete nyomán úgy döntött: segíteni szeretné Martin gyógykezelését, de úgy, hogy adjanak is valamit az összegyűjtendő pénzért cserébe.

Folytatnák a rajzokkal

Az elképzelést tettek követték. Tegnap az összes alsó tagozatos diák édesanyja palacsintát küldött az iskolába: az egyik „vendéglátós" anyuka 250, egy másik például 100 darabot. A szülői munkaközösség tagjai vállalták az árusítást: az ízes, nutellás és kakaós palacsinták darabját húsz forintért árulták egész nap az intézmény aulája mellett. A kisiskolások mindegyike – közel négyszáz diák – vásárolt is: volt, aki délután már a kilencedik legyűrésével próbálkozott.

Összesen több mint kétezer darab fogyott el. Az MDF helyi képviselői, Szabó Miklós és Németh Sándor kétszáz palacsintáért cserébe – melyet az Éltes-iskola tanulói között osztottak szét – negyvenezer forinttal támogatták a családot. A Bolyai szülői munkaközössége egyébként folytatná az akciót: hamarosan a felsősök rajzait bocsátanák áruba.

Gyógyító időszakban

A jótékonysági akció végére tegnap délután megérkezett Martin is édesanyjával. Palacsinta a beteg kisfiúnak is jutott: mint mondta, neki a lekváros és a túrós a kedvence. Martin édesanyjától megtudtuk: köszönettel tartozik a szülőknek, s nem gondolta volna, hogy ennyien összefognak fia gyógyulása és a jó ügy érdekében. Két hete hallott először a szülőtársak kezdeményezéséről, s most látja, hogy a bajban igenis megmutatkozik a tenni akarás. Martin nagyon szeret a hatodik osztályba járni, s ha nem kell kezelésekre járnia, akkor minden tanórán részt vesz.

Ezáltal teljes, ép gyermeknek érzi magát: igaz, mostanában kicsit fáradékonyabb. A kisfiú édesanyja elmondta: jó lenne, ha nem kellene évet halasztania, mivel legfőbb vágya, hogy ebben az osztályban maradhasson. A szülők és Martin is annak örülne, hogy ugyanúgy élhetné életét, mint a betegsége előtt. Úgy vélik, a mostani egy sokáig tartó gyógyító időszak, melynek végén biztosa n visszanyeri egészségét a kisfiú.

A szülői munkaközösség kéri azokat, akik Martin gyógykezelését segítenék, hogy a Bolyai-iskola titkárságán jelentkezzenek. Telefon: 96/578-150.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kampány lakásban és hivatalban

A csallóközi Doborgaz – fél év kényszerszünetet követően – a hét végi választások után… Tovább olvasom