Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 25°C Még több cikk.

Kétéves munka gyümölcse

Kétéves, többlépcsős felújítás után hamarosan régi fényében tündököl a mosonmagyaróvári református templom. Két éve derült ki, hogy a templomtorony a faszerkezet hibái miatt életveszélyessé vált, azt teljesen le kell bontani.
A református templom.
A gyülekezet vezetői azonnal munkához láttak, hogy megelőzzék a nagyobb bajt. Egy évvel később kész volt az eredeti tervek alapján elkészített felújítási tervdokumentáció, majd november 17-én egy hálaadó istentiszteleten már köszönetet is mondhattak a gyülekezetben az elkészült új toronyért.
Ám már akkor világossá vált, hogy ezzel még koránt sincs teljesen kész a templom felújítása. A következő lépésben szükség van még a lépcsőtorony és a főbejárat felújítására, illetve a templom tetőcseréjére. Végül a templom külső pucolása sem tűr halasztást. Ezek a munkálatok jelenleg is folynak az Isten házán.
Csáfordy Julianna lelkipásztor szerint ezek a most elvégzendő munkák is úgy folynak, hogy az eredeti állapotot állítsák helyre. A tető rossz tartógerendáit megerősítették, ahol kellett, kicserélték. Szerencsére a tetőzet jobb állapotban volt, mint annak idején a torony. Az oldaltorony és a főbejárat szerkezetkész fokban van, s a külső vakolás munkálataival is jól haladnak. A lelkész számítása szerint a július végi befejezés reális, tartható. A munkálatok befejezése után elmondható, hogy a mosonmagyaróvári református templom külső felújítása teljesen elkészült.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Örökzöld kérdések

Némi vita után háromhavi jutalmat szavazott meg a képviselő-testület Mosonmagyaróvár… Tovább olvasom