Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Két szabad strandja lett a városnak

Mosonmagyaróváron két természetes fürdőhely üzemel hivatalosan június 15-től augusztus 31-ig – tájékoztatta a Kisalföldet Németh Andrea, a városfejlesztési osztály munkatársa.
A Mosoni-Dunában megmártózni az Itató szabad strandon (Strand u.) és a Duna utca végén, a Biczó vendéglő mellett, a mosoni szabad strandon lehet. Utóbbit felújította és szabadidőparkot alakított ki az önkormányzat vizesblokkal, öltözőkkel, játszótérrel, röplabdapályával.

A mosoni strandot ünnepélyesen csütörtökön délután 2 órakor adják át.
Németh Andreától megtudtuk továbbá, hogy a fürdőhelyek határait, illetve a védőterületét a parton táblák, a vízen bóják jelzik. A kijelölés a fürdési idény végéig érvényes, mely fertőzésveszély vagy vízszennyezés esetén visszavonható. Fürödni csak e két kijelölt helyen szabad, más vizeken viszont tilos.

A szabad strandok üzemeltetését a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. végzi. A helyszíneken rendelkezésre állnak a hulladékgyűjtő edények, vécé, mosdó, zuhany, öltöző, elsősegély-felszerelés, pihenőpadok, büfé, ivóvízkút. Továbbá mindkét helyen úszómester vigyázza a fürdőzők biztonságát. Horgászni és állatokat bevinni a fürdőhelyek területére nem szabad.

Olvasóink írták

 • 4. Hókuszpóka 2012. július 05. 13:16
  „Kedves Olajos!

  Köszi a pontosítást. A lényegen nem változtat. Mosonban nem fürdenék.”
 • 3. Olajos 2012. július 04. 22:26
  „Hókuszpóka!

  A Lajta nem folyik a Dunába... A Lajta a Mosoni Dunába folyik. A Lajta jelenleg tisztább a Mosoni Dunánál...
  Hókuszpóka!

  A Lajtával nemigen volt gond az utóbbi években. A gond ( szerintem) a Malom ági Lajtával volt ( van). Amíg nem volt a belváros rákötve a szennyvízre addig minden " kakkancs és egyéb dolgot árasztó cső, ( gyógyvíz is a mai napig )..." ide folyt bele. ( Éljen a környezet és vízbázis védelme!)Ez után a Latja- Mosoni Duna útvonalon ment tovább minden...
  U.i.: Miért folyatják a termál vizét még a mai napig is a Malom ági Lajtába???”
 • 2. kotorék 2012. július 04. 21:11
  „Mitől folyik egyszerre kevesebb szenny a Dunába mint eddig?”
 • 1. Hókuszpóka 2012. július 04. 15:07
  „A mosoni strand nagyon szép lett, de azért kíváncsi lennék milyen ott a víz minősége, miután kissé feljebb belefolyik a Lajta a Dunába?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Be kell építeni a Magyar utcai foghíjtelket

A mosoni városrész után most a magyaróvári belvárosban is kötelezést írt elő az önkormányzat a… Tovább olvasom