Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Két nap, két embercsempész Hegyeshalomnál

A megyei rendőrkapitányság tájékoztatása szerint a fóti gyermekotthonból szökött meg négy afgán fiatal. Ausztiába indultak.
A megyei rendőrkapitányság tájékoztatása szerint a fóti gyermekotthonból szökött meg az a négy afgán fiatal, akiket szeptember 26-án délután a hegyeshalmi vasútállomáson vontak ellenőrzés alá a mosonmagyaróvári határrendészek. A két fiatal- és két gyermekkorú migráns sem jogszerű magyarországi tartózkodásukat, sem továbbutazásuk feltételeit igazolni nem tudták. Vonattal szerettek volna Ausztriába jutni, helyette a gyermekotthonba lettek visszaszállítva.

A határrendészek két óra elteltével egy taxit állítottak meg az M1 autópályán Hegyeshalom térségében. Az ellenőrzés során megállapítást nyert, hogy a járműben utasként tartózkodó afgánok közül ketten a debreceni befogadó állomás lakói voltak, ők humanitárius tartózkodási engedéllyel, míg harmadik társuk külföldiek részére kiállított személyi igazolvánnyal rendelkezett. Továbbutazásuk feltételeit igazolni nem tudták. A debreceni befogadó állomásra történő visszairányításuk mellett ellenük tiltott határátlépés kísérlete miatt indult eljárás. A járművet vezető férfival szemben a helyszínen nem merült fel az embercsempészés gyanúja.

Másnap Hegyeshalomban egy nemzetközi gyorsvonaton igazoltatták a mosonmagyaróvári határrendészek azt a fiatal férfit és gyermeket, akik semmilyen úti okmánnyal nem rendelkeztek. Pár kocsival távolabb egy honfitársuk utazott, aki a továbbutazáshoz szükséges okmányokkal is rendelkezett. Igaznak bizonyult a rendőrök gyanúja, miszerint a két fiút felnőtt honfitársuk akarta illegálisan külföldre juttatni. Útjukat nem folytathatták. Meghallgatásuk során kiderült, hogy a gyermek- és fiatalkorú migránsokat a Csongrád megyei kollégák három nappal korábban fogták el négy felnőtt honfitársukkal együtt. A fiatalokat visszavitték a tatabányai gyermekotthonba, ahonnét megszöktek. Ellenük tiltott határátlépés kísérlete, míg segítőjük ellen embercsempészés gyanúja miatt indult eljárás.

Olvasóink írták

  • 2. Contar 2012. október 01. 10:36
    „Taxival utazó, tiltott határátlépést megkísérlő esetekben bennem mindig felmerül a kérdés: az utas kifizeti a taxisnak a fuvart mielőtt beül a rendőrautóba?”
  • 1. Contar 2012. október 01. 10:36
    „Taxival utazó, tiltott határátlépést megkísérlő esetekben bennem mindig felmerül a kérdés: az utas kifizeti a taxisnak a fuvart mielőtt beül a rendőrautóba?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árvízvédelmi bemutató a Lajta parton - fotók

Nézze meg a Lajta parton, Mosonmagyaróváron megtartott árvízvédelmi bemutatóról szóló… Tovább olvasom