Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Két nap alatt egy harcsa

Harmadik alkalommal rendezték meg Hegyeshalomban azt a 40 órás horgászversenyt, melyen idén kevés sikerrel jártak a horgászok. A harcsafogó versenyre legmesszebbről Hollandiából érkeztek pecások a megmérettetésre, de hazánk távolabbi szegletéből, Hódmezővásárhelyről is képviseltették magukat versenyzők.

Egy harcsa is horogra került
Ám nekik is csalódniuk kellett. Bár a szervezők mindent megtettek, egy dolgot ők sem tudtak biztosítani: a halak szákba kerülését. A versenykiírás lehetővé tette mindenféle segédeszköz alkalmazását: radart, kuttyogatót. Csónakból is lehetett horgászni, ám a szél és az erős hullámzás miatt ez nem volt ajánlatos. A hetvenhektárnyi vízfelületen a pecások elmondása szerint a kuttyogatásra feljöttek a mélyből a harcsák, ám a csalit nem vették fel.

A horgászok 60 – 70 kilós példányokat is láttak, de a kapásjelzőjük érintetlen maradt. Kétszer a szerencse is elpártolt mellőlük: a bot végén vergődő állat elszakította a zsinórjukat. Egyetlen csapatnak, a levéli Kreidl Tamás és Gereg László alkotta duónak sikerült zsákmányt szerezni: egy közel kétkilós harcsa akadt a horgukra. Ezzel meg is nyerték a versenyt, s mivel rajtuk kívül senki nem fogott halat, ezért második és harmadik helyezettet nem is hirdettek. A győzteseknek Fekete Tamás, a Hegyeshalmi Vasutas Horgászegyesület elnöke adta át a serleget.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújuló várost és városvezetést

A Szabad Demokraták Szövetségének mosonmagyaróvári szervezete az önkormányzati választásokra… Tovább olvasom