Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Két kocsit rákapcsolnak a szerelvényre

A Mosonmagyaróvárról induló reggeli diákjáratot a győri nemzetközi csatlakozás miatt indítják korábban.
A Mosonmagyaróvárról induló reggeli diákjáratot a győri nemzetközi csatlakozás miatt indítják korábban. A megmaradt vonatszerelvényre két újabb kocsit rákapcsolnak, így próbálja „lazítani" a vasúttársaság a bejárós tanulók okozta zsúfoltságot.

Lapunkban a múlt héten (Kisalföld, 2005. december 16.) számoltunk be arról, hogy december 11-ig két „diákbarát", iskolakezdéshez igazodó vonat indult reggelente a megyeszékhelyre Mosonmagyaróvárról: az egyik a 6 óra 35-ös gyors, a másik egy hét perccel később induló eurorégiós járat. Aki nem érte el az egyiket, a másikon még így is akadt helye.

A menetrendváltozás azonban hatalmas zűrzavart és zsúfoltságot okozott. A 6 óra 35-ös gyorsvonat helyetti járat korábban indul, néhány perccel hat óra után: aki ezt választja, már fél hét körül beér Győrbe, s legkésőbb hétre az iskolába is. Hétfő óta szinte alig szállt fel óvári diák erre a vonatra, mindenki a 6 óra 42-es „régiós járatot" várta.

Több százan zsúfolódtak fel, s akadt, amikor már Kimlén nem lehetett felszállni a vonatra. Különösen zűrös a helyzet hétfőn – a kollégisták miatt.
A MÁV Rt. sajtószóvivője, Kavalecz Imre tegnap válaszolt kérdéseinkre. „Az 9459-es számú járat azért közlekedik korábban, hogy Győrben csatlakozást biztosítsunk a Pannónia nemzetközi vonathoz, amely a társvasutak egyezménye alapján az előző menetrendhez képest 25 perccel korábban közlekedik. Ez utasigényként is jelentkezett." Arra a felvetésünkre, hogy miként oldják meg a bejárós mosonmagyaróváriak gondjait, így válaszolt:

„Az osztrák vasúttársasággal történt megállapodás alapján december 16-tól két osztrák személykocsival megerősítve közlekedik az említett és kifogásolt, 9430-as számú járat."

Kavalecz Imre szerint mindezek mellett jelentős előrelépés az új menetrendben, az eurégiós összeköttetések kiterjesztése szinte valamennyi szomszédos ország kishatárforgalmára. A Wien–Győr eurégiós vonatok hosszabb útvonalon Tatabányáig közlekednek. A Budapest–Győr–Hegyeshalom vasútvonalon csúcsidőben 30 percenként közlekednek az elővárosi vonatok. Győr elővárosi forgalmában a Tatabányáig közlekedő eurégiós vonatok új eljutási lehetőséget kínálnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eldőlt kapu: nincs felelős

Szeptemberben a dunakiliti sportpályán kapufa dőlt egy tizennégy éves mosonmagyaróvári fiúra. A gyermeket életveszélyes koponyasérüléssel szállították a mentők kórházba. A rendőrség nem állapitott meg bűntetőjogi felelősséget konkrét személlyel kapcsolatban. Tovább olvasom