Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 17°C | 26°C Még több cikk.

Két klub is nyílhat a fiataloknak

Mosonmagyaróvár - Rövid időn belül két ifjúsági klub is nyílhat a Lajta partján: az egyik elsősorban a zenére és a művészetekre összpontosít, a másik a szabadidő hasznos eltöltését tűzte célul.

A Flesch Károly Kulturális Központ ifjúsági klubja szeptemberben indul, ám nem hivatalosan már április végén megtartották a klubnyitót Deák Bill Gyula koncertjével. Az intézmény igazgatója, Csiszár Péter a portálunknak elmondta, hogy a klubalapítás ötletét egy olyan kutatás adta, mely alapján kiderült: Mosonmagyaróváron és vonzáskörzetében körülbelül hetven amatőr zenekar működik, kevés fellépési lehetőséggel.

Ezen együttesek bemutatkozási lehetőségeit is biztosítaná a klub, valamint egy olyan helyi fiatalokból álló, aktív közösség létrehozását tervezik, amellyel szórakoztató formában ismertetnék meg a kultúra és művészetek több területét. Takács András ifjúsági referens kezdésként száz-százhúsz fiatal csatlakozását reméli. A klubhelyiségben minden hétvégén tartanának bulit, amelyeken egy helyi zenekar játszana, valamint minden hónapban egy sztárzenekart is hívnának. Emellett a klubtagok hétköznap délutánonként különböző programokkal, például gitárpróbákkal fűznék szorosabbra a kapcsolatot. Főként középiskolás fiatalokat vár a klub, de tizenkét éves kortól akár a harminc felettieket is szívesen látják. Cél, hogy a helyi huszonévesek hasznosan és szórakozva töltsék el szabadidejüket.

Április végi nyitóbuli Deák Bill Gyula koncertjével a művelődési házban. Az ifjúsági klubban a helyi amatőr zenekarok is bemutatkozhatnának.
Április végi nyitóbuli Deák Bill Gyula koncertjével a művelődési házban. Az ifjúsági klubban a helyi amatőr zenekarok is bemutatkozhatnának.

Ezzel a célkitűzéssel megegyező, de sok elemében különböző ifjúsági klubot szeretne a városban Stipkovitsné Katona Ágnes, a Mosonmagyaróvár Kultúrájáért Közalapítvány kuratóriumi elnöke. A különbség az, hogy ez a klub csak délutáni programokból állna, egy olyan beszélgetős helyet terveznek, ahol a vidéki tanulók megvárhatják a buszt, s ahol a helyi társaikkal együtt hasznosan tölthetnék el szabadidejüket. A délutáni szórakozást csocsóasztal, kártyázási, újságolvasási, zenélési lehetőség biztosítaná, de a diákok karaokeötlettel is előálltak. Korábban több mint hétszáz fiatalt kérdeztek meg a város középiskoláiból, s a válaszadók körülbelül negyven százaléka igényt tartana egy klub megnyitására. A létszám tehát megvan, a probléma, hogy a belvárosi ingatlan felújítására nincs még elegendő pénz. A korábban szeptember elejére kiírt klubnyitó tehát mindenképpen késni fog.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rejtett kincsek Majorokban

Mosonmagyaróvár - Varga Tamás, a városrész egyesületének elnöke Majorokot szereti legjobban… Tovább olvasom