Kisalföld logö

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 12°C | 24°C Még több cikk.

Két keréken kontroll alatt

Nagyszabású, elsősorban a kétkerekű járművekre kiterjedő razziát tartottak a minap a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság munkatársai a városban és környékén.

Nem csupán motorosok ˝akadtak horogra˝ a rendőrség minapi razziáján.

Az akció során ezúttal nem találkoztak a rendőrök felhajtott rendszámtáblával, vagy egy keréken száguldozóval, sisak nélkülivel azonban igen.

Az őszig tartó, fokozott ellenőrzés-sorozattal a rendőrség a motoros baleseteket próbálja megelőzni a környéken. A razziákon a mosonmagyaróvári rendőrök munkáját segítette a megyei főkapitányság két motoros rendőre is. Dr. Csokán Csaba alezredes, kapitányságvezető elmondta: a nagy teljesítményű motorkerékpárokkal könnyen utolérhetik és megállíthatják azokat a járművezetőket, akik megpróbálják kivonni magukat az ellenőrzés alól. Az elmúlt évben ugyanis sajnos volt példa ilyen esetekre is. Az alezredes hozzátette: örvendetes, hogy a hétvégi akció során nem találkoztak kirívó szabálytalanságokkal és a motorosok közt sem akadt olyan, aki felhajlította vagy egyéb más módon olvashatatlanná tette volna a rendszámtábláját.

A legutóbbi motoros razzián nem találkoztak kirívó szabálytalankodásokkal a rendőrök.
A legutóbbi motoros razzián nem találkoztak kirívó szabálytalankodásokkal a rendőrök.

Az akció során egy személyautó-sofőrnél mutatott ittasságot a szonda, ezért vérvételre előállították és a helyszínen elvették a jogosítványát. Összesen nyolc szabálysértési eljárást indítottak a rendőrök.
Makó László őrnagy, a közlekedésrendészeti osztály vezetője elmondta: a razzia ezúttal már nem csupán Mosonmagyaróvárra, hanem a környező településekre is kiterjedt és nem csupán a két keréken közlekedőket, hanem egyéb járműveket is ellenőriztek. Az akció során egy személyautó-sofőrnél mutatott ittasságot a szonda, ezért vérvételre előállították és a helyszínen elvették a jogosítványát. Összesen nyolc szabálysértési eljárást indítottak a rendőrök. Közülük két segédmotoros volt, akik nem kötöttek kötelező felelősségbiztosítást, két autónak pedig a műszaki érvényessége járt le, ezeknek a forgalmi engedélyét is bevonták. Egy járműszerelvény vezetője ellen is feljelentést tettek, mivel olyan pótkocsit vontatott, aminek a közlekedése rendkívül balesetveszélyes volt. A pótkocsinak nem volt rendszáma, műszaki vizsgája, kötelező biztosítása, ráadásul amikor a rendőrök meg akarták állítani, még az egyik kereke is kitört a helyéről.

A razzia során emellett tizenhét közigazgatási eljárást is indítottak, kettőt gyorshajtás, illetve bukósisak nélküli motorozás miatt, tizenhármat pedig a biztonsági öv használatának elmulasztásáért.

Olvasóink írták

 • 6. Steff 2010. április 26. 09:26
  „Valóban görög van a falóban és nem csak hogy gyorsan hajtanak,de mikor a város közepén lámpától-lámpáig 1 keréken veretnek az nem szabály sértés igaz?De ha én gyorsabban megyeka bicajommal akkor már kapom is majd a cetlit?Jobban kellene figyelni a szerveknek és nem csak ülni a kocsiban valamint elfordulni ha egy ismerősünk száguldel mellettünk kilóhússzal egy keréken a mocijával.Nem bántok senkit de ezt már párszor láttam...”
 • 5. deadcode 2010. április 21. 00:30
  „ilyen témánál mindig szóba jön autósok szidása, csak azt felejti el a hozzászoló hogy 500 autó után jön 1 motor,és az az egy is szabálytalan, 500 autóbol 10et kivesznek már megy a köpködés hogy őőő 10 autós szabálytalan motoros meg csak 1,csak az arányokat felejtjük el,hányból hány szabálytalan? az a lényeg...ez csak egy példa.”
 • 4. Alex64 2010. április 20. 13:00
  „Számomra nincs ezzel semmi baj. Csak azt tartom részükről gusztustalannak amikor megjött a jó idő akkor,( és nem télen mert ugye akkor hideg van) Újudvaron a benzinkút építésekor elkészített útszélesítéskor kihelyezett 40-s tábla mögé (ami szerintem simán kint felejtettek hisz az út kész) beállnak és szívatják az úgymond gyorshajtókat. Ez nem más mint pénzgyűjtés. Arra leszek kíváncsi mikor jut eszükbe a 86-oson mérni hisz tele van 60-as táblával. Magyar útjavítás”
 • 3. Euréka 2010. április 20. 10:49
  „Nem kell felháborodni, ha mindenki betartaná az előírásokat, akkor nem lenne semmi gond, se pénzbírság, se feljelentés. Nem kell száguldozni, ha be kell csatolni azt a francos övet, akkor csatoljuk már be, néha nézzük át az iratainkat, hogy nem járt-e le valamelyik, ugyan már, ne a rendőrségnek keressük a pénzt, másra is el tudnánk azt költeni.”
 • 2. Legate 2010. április 20. 07:25
  „Az elenőrzés nem ..... Csinálják csak! Rendszám buherálásért pedig vegyék el a jogosítványt, + pár százezres bírság. Aki meg 200-zal szágulgozik annak meg 5 év ..<moderálva..>”
 • 1. cseri83 2010. április 20. 06:47
  „B...szogatni akarják a motorosokat, és az autósok buknak meg döntő többségben. Szégyenletes kedves autóstársaim.
  Egy nem motoros”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elvesztette uralmát: kamionnal borult az árokba - fotók

Egy román rendszámú nyergesvontató haladt az M15-ös autóúton a rajkai határátkelő hétfőn. Tovább olvasom