Kisalföld logö

2018. 10. 23. kedd - Gyöngyi 7°C | 13°C Még több cikk.

Két hétig maradtak lift nélkül

Mosonmagyaróvár - A lift vezérlőrendszere meghibásodott, így egy tízemeletes panelház lakói két hétig voltak kénytelenek lépcsőzni. Eddig kellett várniuk ugyanis a cserére szoruló alkatrészre.
– Sok gond akad a házban, de eddig nem volt olyan probléma, amit ne tudtam volna megoldani – magyarázta Zorkóczy György, aki 2005 augusztusa óta látja el Mosonmagyaróváron a Flesch Károly utca 2. szám alatt – nyolcvannyolc lakás – közös képviselői feladatait.

Legutóbb az egyik lift meghibásodása okozott nagyobb fejtörést. A közös képviselő bejelentette a vezérlőberendezés meghibásodását az országban hatezer lift szervizelését vállaló Schindler Kft. győri kirendeltségénél. A lakóknak két hetet kellett várniuk a hiányzó szerkezetre, hiszen az utángyártott alkatrészeket Svájcból rendelte meg a cég. Már volt rá példa, hogy a harmincéves épület felvonója elromlott, de azt két-három nap alatt orvosolták.

– Naponta telefonáltam a cégnek. Nagyon kellemetlen helyzet alakult ki, hiszen a közlekedés nehéz volt, főleg a babakocsis kismamáknak – tette hozzá a közös képviselő. A szervizelő azt a javaslatot tette, hogy rendeljenek még a kérdéses vezérlőberendezésből, így az esetleges újabb meghibásodásnál gyorsabban tudnak majd intézkedni.

– A liftügyelet egész embert kíván, feleségemmel huszonnégy órában látjuk el a feladatot – hangsúlyozta Peterdy László, aki három nyolcvannyolc lakrészes panelben végez liftmentést. Nyugdíjba vonulása után, negyedik éve nejével közösen tett liftmentői vizsgát. Ha valaki a három panel egyikében megnyomja a vészcsengőt, az a Peterdy családnál szólal meg, és egyikük azonnal a bajbajutottak segítségére indulhat.

– Ne nyúljanak semmihez, ne essenek pánikba és várjanak türelemmel – ezek a tanácsok hetente több alkalommal is elhangzanak. A felvonók fennakadását leggyakrabban az okozza, hogy a megengedettnél többen szeretnének vele közlekedni. A túlterheltség mellett a nyári kánikulában a hőkioldó meghibásodása válthat ki a rendellenességet.


Mészely Réka

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magukra maradtak a Szigetközösen-pályázók

Szigetköz - Tavaly karácsonykor díjaztuk a legjobb térségfejlesztési ötleteket, a Kisalföld által… Tovább olvasom