Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 2°C Még több cikk.

Két évtizede az éneklés öröméért

Fennállása huszadik évfordulóját ünnepelte szombaton a Halmos László Énekegyüttes, mely két évtizede a Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület égisze alatt jött létre.

Jubileumi ünnepséggel lepte meg közönségét szombaton a húszéves Halmos László Énekegyüttes.

– Az ugyancsak húsz éve alapított kulturális egyesület színházi szekciója mellé szerettünk volna zenei szekcióval társulni. Így jött létre az akkor négytagú énekegyüttes, mely ma tíz tagot számlál – hangsúlyozta Kiss Veronika, az együttes vezetője. Repertoárjukban elsősorban reneszánsz madrigálok szerepelnek, de sok egyházi jellegű éneket is hallhatunk előadásukban. A kórus színvonalas műsoraival színesíti a városi és környékbeli egyházi és világi rendezvények programját. A téli ünnepek közeledtével szaporodnak a fellépések, így decemberben Dunaszegen, Mosonmagyaróváron is megörvendeztetik énekükkel a kórusmuzsikát kedvelő hallgatóságot.

A tíztagú énekegyüttes egyházi és világi rendezvényeket színesít műsorával.
A tíztagú énekegyüttes egyházi és világi rendezvényeket színesít műsorával.

A kórus hetente egy alkalommal próbál, korábban a Flesch-központ, a zeneiskola városközponti épülete adott otthont számukra, az utóbbi időben a zeneiskola mosoni épületében gyűlnek össze. A hívó szó az éneklés öröme.

Olvasóink írták

  • 2. lackomacko 2009. november 11. 16:36
    „Az 1-es számú Általános Iskolában tanárom volt Halmos László.Örülök annak hogy nagyszerű tevékenységét magas szinvonalúan ápolja a Kórus.Köszönet nekik! Őszintén gratulálok és további munkájukhoz sok sikert kívánok!”
  • 1. Tmoha 2009. november 03. 22:40
    „Számos fellépésüket láttam-hallottam, csak őszinte csodálattal tekintek reájuk! Gratulálok, csak így tovább!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Húsz csemete

Húsz facsemetét ültettek el Rajkán a napokban a helyi baba-mama klub szervezésében a… Tovább olvasom