Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Két év alatt ezer befogadott bántalmazott

Bántalmazott nőknek és gyermekeknek gyűjtenek a Téli Fesztivál keretében a Családok Átmeneti Otthona munkatársai. Az intézmény eddig több mint ezer emberen segített.

A Barátság utcai Családok Átmeneti Otthona befogadja az átmenetileg fedél nélkül maradt családokat, de azoknak is igyekszik segíteni, akik bántalmazás áldozatai. Utóbbiakból az elmúlt két év alatt több mint ezret fogadtak be.

– Néhány hétig húzzák meg nálunk magukat a bántalmazott nők, férfiak, gyerekek, amíg el tudjuk őket helyezni. Nem csak Mosonmagyaróvárról és környékéről adunk ideiglenesen helyet a bajbajutottaknak: az ország egész területéről érkeznek hozzánk – magyarázza Kopf Katalin, az intézmény vezetője. A bántalmazott édesanyák, apák, gyermekek legtöbbször egy szál ruhában menekülnek el otthonról, a felnőttek dolgozni nem tudnak járni, ezért a fedél mellett az intézményt működtető alapítvány ruhát is biztosít számukra.

Dusnoki Katalin, Kopf Katalin, Máté Csabáné és (háttérben) Francz Zsolt, az alapítvány munkatársai várják az adományozókat.
Dusnoki Katalin, Kopf Katalin, Máté Csabáné és (háttérben) Francz Zsolt, az alapítvány munkatársai várják az adományozókat.

Az intézmény munkatársai pénteken a civil faházban saját készítésű karácsonyi ajándéktárgyakkal, könyvekkel várták az érdeklődőket, a tárgyakért cserébe begyűlt adományokból élelmiszereket vásárolnak a bajbajutottaknak. Kedden a Téli Fesztivál keretében újból lehetőség nyílik a segítségnyújtásra. Az adományozók akár a Barátság utca 29. szám alatti épületbe is eljuttathatják felajánlásaikat (bővebb felvilágosítás a 96/204-168-as telefonszámon kérhető).

A Kisalföld legutóbbi felhívására ismeretlen felajánlótól érkezett jelentős összeg, amelyet az intézmény munkatársai ezúton is köszönnek. A pénzből az otthonban élő családok karácsonyát ˝édesítik˝ meg, élelmiszercsomagokkal készülnek. Az egyik mosoni önkormányzati képviselő egy fenyőfát ajánlott fel.

– A rászoruló családokat ruhaosztásra várjuk Mosonmagyaróvárról és környékéről szombaton reggel 9 órától délután 3 óráig. A ruhák jelentős része Angliából és Ausztriából érkezett, de sokat kaptunk a mosonmagyaróvári civil szervezetektől is. Vendégeinknek meleg teával, a gyerekeknek teával kedveskedünk – tette hozzá Kopf Katalin.

Olvasóink írták

  • 1. akinemfél 2009. december 23. 21:31
    „Nem értem a cikket. Ennyibol hogyan látnak el ennyi befogadottat ? Ki elol menekul ennyi ember ? Nincs itt háború ! Nem értem a cikket.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közösen mondtak nemet a vízdíjemelésre

A tizenegy települést tömörítő Szigetközi Vízszolgáltató Nonprofit Kft. területén jövő évben nem… Tovább olvasom