Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Két baleset tette árvává a testvéreket

Hegyeshalom - Úgy érzem, ez egy rossz álom, és édesanyám akármelyik percben beléphet az ajtón, itt lehet köztünk – küzdött könnyeivel Bedő Anita, akinek édesanyját Jánossomorján szerdán munkába menet halálra gázolta egy autó. A lány árván maradt tizenhat éves öccsével. Édesapjukat tizenhárom éve ugyancsak autóbalesetben veszítették el.
Bedő Lajosné egyedül nevelte két gyerekét, amióta tizenhárom éve férje egy balesetben életét vesztette. Nemrég változtatott munkahelyet, hogy a család életkörülményei javulhassanak. A gyerekeket szigorúan fogta, mindenkinek megvolt a maga feladata a háztartásban. A család egyedüli fenntartójaként azonban a komolyabb terheket magára vállalta: hagyta, hogy Anita és Robi élvezzék még gyerekkorukat.

Az édesanya tragikus balesetének híre (Kisalföld, 2007. december 13.) sokként érte az egész családot. Elsőként élettársát, Stróbl Lajost értesítették a tragédiáról.

– Erzsébet nagyon sokat jelentett nekem, visszahozta az örömöt az életembe, megmutatta, lehet szépen, békességben élni. Egymáson sokat segítettünk – mesélte a férfi, aki két éve állt jóban-rosszban az édesanya mellett. Mindig úgy búcsúzott tőlem: „Szívem, vigyázz magadra", és kis papírokon üzeneteket hagyott: „hiányzol", „szeretlek". Ezeket örökre őrizni fogom – fűzte hozzá.

– Lajostól tudtam meg édesanyám halálhírét. Nem hittem el, azonnal próbáltam hívni a mobiltelefonján.

Még reménykedem abban, hogy bármikor beléphet az ajtón, hogy csak munkába ment, és akármikor hazajöhet, itt lehet köztünk.

– Gyerek vagyok még, játszani akarok, nem készültem fel az életre – tört ki a fájdalom a tizenkilenc éves Anitából, aki tavaly érettségizett a Kossuth Lajos Gimnáziumban, és jelenleg Győrben jogiasszisztens-képzésen bővíti ismereteit. Robi ugyancsak a megyeszékhelyen tanul, jövőre gépésztechnikusi oklevelet szerez.

– Londonba szerettem volna utazni, hogy dolgozzak, tanuljak. A végállomás Görögország lett volna, egy szép nagy házzal, ahol édesanyám, öcsém és a barátaim is elfértek volna. Ez az álom szertefoszlott, más tervet kell kitalálnom – számolt be a kitűzött célokról Anita, aki a súlyos tragédia ellenére képes felnőttként kezelni a helyzetet: – Öcsém miatt most nem mehetek külföldre, szükségünk van egymásra. Összeszedjük magunkat, talpra állunk, én elvégzem a házon belüli, Robi a házon kívüli teendőket, megtanulok főzni.

Anita barátjára, Budai Lászlóra is számíthat, és a rokonok, szomszédok is az árvák mellett állnak. – A nyugdíjam nem nagy, de lehetőség szerint megpróbálok segíteni az unokáimon – tette még hozzá Kutrucz Béláné, az elhunyt édesanyja.

Mi pedig abban reménykedünk, biztosan akadnak más jó szándékú emberek is, akik támogatni tudják a hegyeshalmi árvákat.

Olvasóink írták

 • 5. lala 2007. december 24. 11:55
  „Egyetértek az előttem szóló lakóval.
  Évekig önk.képviselő voltam egy közeli,határmenti községben ahol a mai napig nem tudnak a közutfelügyelettel egyezségre jutni,mert diletáns munkatársai vannak.”
 • 4. lakó 2007. december 19. 19:05
  „"anonym"
  csak a közútkezelő tehet az űgy érdekébem sem a cégek sem magánszemélyek nem tehetnek semmit az önkormányzat kérheti de csak a közútkezelő intézkedhet én magamis szerettem volna egy előzni tilos táblát mind a két oldalra de lehetelen feladat.
  nem értem az istálódiscót addig nem adták átt amíg ezek a feltételek nem teljesültek”
 • 3. anonym 2007. december 19. 13:59
  „Kedves Erzsi!

  A közvetlen felelőse ennek az esetnek az autós, aki figyelmetlen volt.Neki is nehéz élete lesz,a lelkiismeretével elszámolni a miértekre választ kapni,ahogy a gyerekeknek akik árván maradtak.A megtörtént dolgokon nem lehet változtatni,segítsünk együtt ahogy lehet és ne dobálózzunk meggondolatlanul,ezzel emberek személyes jogait megsértve.
  Szentesi Árpád annyira felelős a történtekért,amennyire a közút kezelő ,az önkormányzat és sokan mások akik nem tettek semmit a biztonságos átkelés érdekében.
  Azt hiszem nem csak neki kell észhez kapni ahhoz ,hogy ilyen balesetek nem történjenek meg.
  Emberek vagyunk, nem vádaskodni kell,egymásnak segíteni!
  Talán ez az eset elgondolkodtatja a felelős embereket,és változtatnak.”
 • 2. erzsi 2007. december 17. 19:24
  „nagyon sajnálóm a gyerekeket át érzem a helyzetüket.mivel én is elvesztettem a férjem,a balesettel kapcsolatban meg annyit hogy itt a legnagyobb hibás SZENTESI Árpád MERT évek óta mondjuk hogy csináltasson az átkelöhöz lámpát de süket füllekre találtunk. részvétemet nyilvánitom az árváknak ,és ha az autos volt a hibás remélem megkapja amélto büntetését.és végül remélem Szentesi úr észhez kap és intézkedik a lámpával kapcsolatban hogy mégegyszer ne történjen ilyen szörnyü baleset.”
 • 1. drHannibalLecter 2007. december 16. 23:46
  „R.I.P.! Nagy csapás ez a gyerekek számára...Sajnálom őket.
  Nem olvastam az újságot, de biztos az autós volt a hibás. Remélem hosszú időre elítélik, mondjuk tíz évre.
  Hacsak nem nem valakinek a valakije az elkövető.Mert akkor megússza.
  Magyarország egy banánköztársaság.......ahol mindent meg lehet tenni..... ha van pénzed.
  Ha van pénzed, akkor van jogod s demokráciád.....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leégett az asztalosüzem, 100 millió a kár

Mosonmagyaróvár-Újudvar - Szinte teljesen megsemmisült a tetőszerkezete annak az asztalosüzemben,… Tovább olvasom