Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Készülőben a lakótelep

Püski - „A körjegyzőség ingóságainak megosztása megtörtént. Több mint négymillió forintból térkőburkolást kap a balesetveszélyes Felszabadulás úti járda. Az új lakótelep közművesítése tart" – mondta Zsoldos Ferenc püski polgármester.

Püski, Kisbodak és Dunaremete szétválása után a vagyonmegosztás kérdéséről folyamatosan egyeztetnek. „Ez egy hosszabb folyamat: a körjegyzőség ingóságainak megosztása megtörtént. Augusztusban újabb egyeztetéseket tartunk az iskola és a konyha kérdéséről" – mondta Zsoldos Ferenc, Püski polgármestere. „Több falufejlesztési elképzelésünk is van.

A község körüli részre egy játszóteret terveztünk, ehhez egy pályázatot adunk be: az uniós szabványoknak megfelelő létesítmény jövőre készülhet el. A napokban ért véget a faluházban a napközis gyermekfoglalkoztató tábor: itt kézműves- és sportfoglalkozások mellett lovas kocsis túrán is részt vehettek a táborozók. Falunapunkat a hétvégén tartjuk. Döntött a képviselő-testület a Felszabadulás út egyik oldalán lévő balesetveszélyes járda felújításáról. Összesen 4,2 millió forintból térkőburkolást kap: pályázni nem tudtunk, így önerőből álljuk a költségeket.

Ötvenkilenc telek-közművesítés folyik a készülő lakótelepünkön, mely a „Püski Rózsa" nevet kapja.

Az információs és utcanévtáblák elkészültek, s a temetőkaput is újjáépíttetjük, kovácsoltvas bejárata lesz. A helyi futballcsapat utolsó helyen végzett a megyei másodosztályú bajnokságban: ennek ellenére nem biztos a kiesése. Ha bentmaradunk, az önkormányzat biztosítja a szükséges feltételeket a labdarúgóknak.

Háziorvosunk vizitdíj-kompenzációjáról még áprilisban írtunk alá szerződést – a másik három falu vezetőjével egyetemben –, mely szerint ha az állam utólag megtéríti a számára kieső összeget, akkor azt egy összegben visszafizeti nekünk.

Ettől később Püski eltekintett, sőt, májustól kezdődően a püski orvosi rendelő rezsiköltségét is átvállalta az önkormányzat – tájékoztatott Zsoldos Ferenc.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A dubaji sejk számára a drótfát aranyozott huzalból készítet

Mosonmagyaróvár - Nagy Roland 1995-ben készítette el az első drótfát, amely még mindig a saját… Tovább olvasom