Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Kertek versenyeznek

Huszonkét vállalkozó szellemű amatőr kertész jelentkezett a „legszebb konyhakertek" elnevezésű versengésre Mosonmagyaróváron. A zsűri a jövő héten járja végig a veteményeseket, gyümölcsösöket.

Alig néhány évtizede még hozzátartozott a családi házak udva- raihoz a konyhakert, ahol szinte bármilyen zöldség, gyümölcs megtermett a ház körül. Az utóbbi időben viszont elterjedt az a nézet, hogy nem éri meg a konyhakerttel foglalkozni. Ennek visszafordítására indult el három éve „A legszebb konyhakertek" országos program. Az otthoni kertgazdálkodást népszerűsítő akcióhoz idén Mosonmagyaróvár is csatlakozott. Nevezni több kategóriában lehetett a versenyre: erkélyen kialakított, mini – tíz és ötven négyzetméter közötti, illetve normál, azaz ötven négyzetméter feletti kerttel. Emellett zártkertekben zöldség, gyümölcsös és vegyes kategóriában várták az amatőr kertészeket.

Németh Imre bízik abban, hogy a sok munka meghozza a gyümölcsét és a zsűrinek is tetszik majd a kert.
Németh Imre bízik abban, hogy a sok munka meghozza a gyümölcsét és a zsűrinek is tetszik majd a kert.

A határidőig összesen huszonketten jelentkeztek a felhívásra kertjükkel. Közülük a legtöbben, tizenketten normál méretű konyhakerttel.
Így lesz ez Németh Imréék portáján is. A házaspár rengeteg időt tölt az udvarukon lévő rózsák és vetemények között. Büszkék a szépen kialakított kertjükre és mint mondják, ezért is nagyon örültek ennek a versenynek. Egyúttal megmutathatják másoknak is munkájuk eredményét, másrészt pedig kíváncsian várják, hogy a szak- értő szemek miként értékelik majd a növényeiket. A Németh házaspár kertjének érdekessége, hogy a már évek óta nem használt úszómedencéjüket is ágyássá alakították.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy parkolóban randevúztak

Még februárban állítottak meg a mosonmagyaróvári határrendészek egy Ausztriába tartó, angol… Tovább olvasom