Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 0°C | 7°C Még több cikk.

Keresztek az ipszilonban

A hegyeshalmi „ipszilon” az átadást követő két és fél hónapban hét baleset helyszíne volt, egy emberéletet is követelt. Azóta már három a halálos áldozatok száma.
A legújabb áldozat: Májusban újabb emberéletet követelt az ipszilon.
Bár megváltozott az elrendezése, a korábbi forgalmi megoldásra utalva ma is ipszilonként emlegetik a községben a Hegyeshalomból kivezető és Levélen át Mosonmagyaróvár irányába futó 1-es számú főút, valamint az M1-es autópálya felhajtójának és a határátkelőre tartó 101-es számú út találkozásának csomópontját. Az 1998. június 23-i átadást követő két és fél hónapban hét baleset helyszíne volt, közülük a szeptember 6-i már emberéletet is követelt. Azóta újabb tizennégy karambollal gyarapodott a lista és ez év május 31-ével háromra emelkedett a halálos áldozatok száma.

Türelmetlen autósok

– A statisztika hátterében elsősorban a gyorshajtás és a figyelmetlenség szerepel – fűzi a felsorolt adatokhoz Gergó Gábor alezredes, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság osztályvezetője.
– A jól látható hatvanas tábla ellenére mértünk ott már száz fölötti értékeket is.
Hegyeshalom polgármestere, Vincze Zoltán saját tapasztalatából is tudja, hogy az 1-es főúton haladva a község felé kanyarodáskor jó, ha az ember fél szemmel a visszapillantót lesi.

– A türelmetlenebbek azt sem várják meg, hogy elguruljon végre útjukból az akadály, ehelyett kivágnak balra, az M1-es autópályára felkanyarodó sávba és úgy előznek árkon-bokron át, szabálytalanul – vázolja fel a meglehetősen gyakori szituációt a polgármester, akinek a szaktárcához ez ügyben írt első levele még ’98-as keltezésű. Azóta többször is megkereste az illetékes minisztériumot, mégsem történt a mai napig se semmi. Mármint az újabb és újabb baleseteken kívül.

Mi lehet drágább?

A nyugtalanító helyzet mára kinőtte lokális jellegét, mert mint megtudtuk, a térség egyik kormánypárti országgyűlési képviselője, Stipkovits Pál frakción belüli interpellációt fontolgat a témával kapcsolatban, a megyei közútkezelő kht. részéről pedig helyszíni egyeztető tárgyalást kívánnak az érintettek megszólításával hamarosan összehívni.
Várhatóan megmozdul végre valami. Sokak véleménye szerint a hosszú távon megnyugtató megoldást egy megvilágított körforgalom kialakítása jelentené.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Agrármérnökök Európa mezőgazdaságának

Több mint kétszáz frissen diplomázott agrármérnök vehette át az ezt igazoló oklevelet dr. Ördög… Tovább olvasom