Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Keresettek a könyvtár gépei

A mosonmagyaróvári Huszár Gál Városi Könyvtárban már negyedik éve működik az internetes hálózat. A kihasználtság folyamatos, s olykor a gyerekek iskola helyett is ide járnak.

A könyvtár gépein sokan barangolnak a világhálón. Előfordul, hogy várni is kell a használatukra, ám az ingyenes használat megszűnése óta ez már rövidebb időt vesz igénybe. A könyvtár dolgozóitól megtudtuk: a tavaly bevezetett háromszáz forintos díj óránként főleg a tizennégy év alattiakat tartja távol az internettől. A betérők – akiknek többsége 14 és 35 év közötti – fele levelezésre, harminc százalék információgyűjtésre, egyötödük szórakozásra használja a világhálót. Akad olyan is, aki külföldi rokonaival a könyvtárból elküldött elektronikus levél formájában tartja a kapcsolatot. A másik hasznos szolgáltatást, a könyvtár CD-ROM-jait is sokan keresik. Ezeket minden korosztály igénybe veszi, mivel a természettudományok és a jog területe mellett a folyóiratok archívumába is bepillantást enged.

Az általános iskolásokat leginkább a két multimédiás számítógép érdekli. Ezen természetesen a játékprogramokat használják, gyakran hárman-négyen is körbeülve egy gépet. Mivel erre a szolgáltatásra hatalmas az igény, ezért egy gyereknek legfeljebb egy órát engedélyeznek. Amíg a srácok várnak a gépre, addig is megismerkedhetnek a könyvtári könyvekkel, folyóiratokkal. Főleg a délutáni órákban jönnek az iskolások, vagy iskolai szünetek napján. Bár a könyvtár dolgozói folyamatos ellenőrzéssel próbálják kiszűrni az iskolából lógó diákokat, mégis akadt már olyan eset, amikor a tanár a könyvtár számítógépe előtt kereste s találta meg a diákját.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Folytatni kell a térségi munkát

A Szigetközi Önkormányzatok Szövetsége (SZÖSZ) tisztújító közgyűlésének előkészítését tartották a… Tovább olvasom