Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Kerékpárutas pályázatok

Mosonmagyaróvár - Több pályázatot is beadott Mosonmagyaróvár kerékpárút-hálózatának fejlesztésére. Az igényelt támogatások elnyerése esetén megvalósulhat a szlovák és az osztrák határ közötti kerékpárút-csatlakozás is.
Mosonmagyaróvár közelmúltban elkészült közlekedési koncepciójában kiemelt szerepet kapott a kerékpárút-hálózat fejlesztése is. Ennek része többek közt az EuroVelo 6 nyomvonalú út Mosonmagyaróvár és Bezenye közötti szakaszának megépítésére a közelmúltban nyert pályázati forrás. A mintegy 150 milliós beruházás még idén megvalósul. Ezzel szinte teljessé válik a kerékpárút-hálózat a rajkai határ és Mosonmagyaróvár között, bár a Bezenye és Rajka közötti már meglévő szakasz felújításra vár.

Az elmúlt hetekben adtak be pályázatot a Mosonmagyaróvár és Hegyeshalom közti kerékpárútra.

Ezzel megvalósulna az osztrák határ és a Lajta-parti város közti kapcsolat. Ez a kerékpárút a városon belül csatlakozik majd az EuroVelo 6 nyomvonalára. A város ugyancsak pályázott Mosonmagyaróvár belterületén a 86-os és 1-es főutak kerékpárút-összekötésére. A Régi vámház téri hármas csomópont kerékpáros kapcsolata ez idáig megoldatlan volt. Ennek szükségességét most hangsúlyosabbá teszi az ott épülő bevásárlóközpont elkészülte után várható többletforgalom is. A tervek szerint a kerékpárút a Kossuth Lajos utca Bakó utcai csatlakozása előtt kezdődik, majd a Bakó utcai, illetve a Szent István király úti járda megszélesítésével alakítják ki, ami a Karolina Kórház előtt elhaladva csatlakozik a Magyar utcához. A kerékpárút-pályázathoz szükséges önrészt a bevásárlóközpont beruházója előlegezte meg, valamint a szükséges terveket is a cég készítette el.

Olvasóink írták

 • 5. MiltallerJudit 2009. május 18. 07:47
  „Mosonmagyaróváron az egész városban kellene megoldani a kerékpárutat, a gyalogosközlekedést, mivel a járdák egy-egy területen az autók foglalják el,( pl. lásd Bermuda-háromszög butikok az egyik járdán, a másikon az autójuk, az közut meg ugyebár kétírányu)a gyalogosok, meg a babkocsival közlekedők meg az autók között közlekednek. Vagy a kerékpár utra behajtani tilos tábla ellenére is behajtanak ( lásd: Penny beváráslóhoz), a gyalogosnak hátul meg nincs ugyebár szeme, hogy lássa a háta mögött jövő kerékpárost. Nem beszélve az elektromos meghajtásu kerékpároknak nevezett járműveket, amiket én csak lopakodóknak hívok, mert meghallani nem is lehet őket.
  Ezeknek a járműveknek a használatához is előírnám a kreszvizsgát, hogy legalább az alapvető táblákat és közlekedési ismeretekkel tisztába legyenek a tulajdonosai. Szerintem hasonló közlekedési eszköz mint a segédmotorkerékpár, csak nem egyforma a hajtóerő, a sebessége kb. ugyanaz. Tudom, hogy kevés a közterület ellenőr, de ne csak a Magyar u., Templom u. környékén ellenőrizzenek, hanem ha lehetne néha több felé is elnézhetnének.
  A szemetelőkről meg csak annyit, hogy több szemétgyűjtő kellene a járdák mellék, lásd Szt.István u., Károly u. stb., ne csak a buszmegállóknál legyenek.”
 • 4. Jakutika 2008. augusztus 31. 14:15
  „Virilista

  Tökéletesen igazad van. Minek az autópálya? Minek épült meg az adófizetők pénzéből?”
 • 3. titus 2008. augusztus 28. 11:14
  „Virilista!
  100% ban neked van igazad,a többi csak mellébeszélés.”
 • 2. Virilista 2008. augusztus 26. 14:22
  „Alapvetően Győrhöz és jó csomó osztráktelepüléshez hasonlóan, melyek határában autópálya húzódik, azt kellene elérni, hogy Mosonmagyaróvárra az autópályáról ne hajthassanak le a 20 tonnánál nehezebb monstrumok! Magyarán a szlovák, lengyel és cseh tranzitforgalom maradjon ott, ahol annak a helye van: az AUTÓPÁLYÁN Olyan nehéz ezt elérni...avagy szándék és akarat hiányzik?
  (Helyi)Adófizetőként talán jogunk lenne egy élhetőbb (pl. Kossuth Lajos utca környéke) városhoz!!!”
 • 1. DP 2008. augusztus 26. 02:44
  „Már megin olyat csinálnak, ami szinte felesleges!
  Hát kinek kell a Bakó utcára kerékpárút??? Oda felesleges!
  Nemhogy az egész Kossuth utcán oldanák meg a kerékpárutat, életveszélyes ezen az utcán kerékpározni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét gyermekbaleset

Mosonmagyaróvár - Tanévkezdés idején ezúttal is kiemelt figyelmet fordít a Mosonmagyaróvári… Tovább olvasom