Kisalföld logö

2018. 11. 13. kedd - Szilvia 9°C | 17°C Még több cikk.

Kerékpárút, közbiztonság

Jánossomorja - Állami utak felújításáról, a város közbiztonságáról, a migráció kellemetlen hatásairól is szó esett a jánossomorjai képviselő-testület legutóbbi ülésén.

A városban október elsejétől tilos közterületen a szeszes ital fogyasztása.

A képviselő-testületi ülésen Jánossomorja és vonzáskörzetének állami közútjairól Wimmer József, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatóságának osztályvezetője elmondta: a válság miatt a korábbi évekhez képest idén jóval kevesebb munkát tudtak elvégezni. Az ülésen szóba került többek között a kisvárost és a határt összekötő útszakasz kérdése is, illetve az amellett tervezett kerékpárút is. – Míg korábban a 8507-es út minimális forgalmat bonyolított le, addig mára naponta 800–1000 gépjármű halad el rajta – magyarázza Kurunczi Károly polgármester, aki elmondta: kezdeményezik az útszakasz három számjegyűvé való átminősítését. Ugyanis csak ebben az esetben tudnak kerékpárút kialakítására pályázni. Jánossomorja bekapcsolódása a szigetközi kerékpárút-hálózatba is megoldásra vár. Terítékre került a 86-os út felújításának a kérdése is: a város felajánlotta, hogy saját költségből kialakítanak egy jelzőlámpás átkelőhelyet a szentpéteri iskolánál. A településen egyébként a napokban kezdik el az Iskola utca felújítását, az önkormányzat a 15 millió forintos munkálathoz 7 millió forintos támogatást nyert.

A város közbiztonságáról szóló beszámoló során felvetődött a migráció és a vele járó kellemetlen hatások. Jelenleg mintegy háromszázra tehető az Észak-Magyarországról és Romániából származók száma, sokakat az ausztriai szezonális munka vonz a határ mellé, és közülük többen telepednek le a városban. A helyi rendőrök és polgárőrök között jó az együttműködés, utóbbiakat idén 2,5 millió forinttal támogatja az önkormányzat. Október elsejétől a közterület használatáról szóló rendelet értelmében a közterületen tilos szeszes italt fogyasztani, továbbá a játszótereken meghatározták, milyen korosztály használhatja a játékokat, hogy gépjárművel, kerékpárral nem szabad oda behajtani, és dohányozni, alkoholt fogyasztani, állatot bevinni sem lehet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Menet közben elrejti a rendszámát

Mosonmagyaróvár - A rendőrség nyomozást indított egy motoros ellen, amiért a járművét úgy alakította… Tovább olvasom