Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

Kerékpárút Halászi és Darnózseli között

Mindkét irányból megkezdték a Halászi és Darnózseli közötti nyolc kilométeres kerékpárút építését.
Halászi és Darnózseli önkormányzata tavaly júniusban nyújtott be közös pályázatot az uniós Regionális Fejlesztési Operatív Program az „Aktív turizmushoz kapcsolódó infrastrukturális fejlesztés" keretére a két település között kerékpárút építésére. A két önkormányzat a nyugat-dunántúli régióban elsőként kapott vissza nem térítendő támogatást az EU társfinanszírozásában.

A projekt költségvetése 248 millió forint: ebből a kerékpárút építése csaknem 210 millióba, a marketing 18 és fél millióba, az egyéb szolgáltatások pedig mintegy húszmillió forintba kerülnek. A pályázóknak önrészként öt százalékot – 12 és fél millió forintot – kellett vállalniuk, de ebből 7 és felet átvállalt a Belügyminisztérium, így a két önkormányzatnak mindössze ötmillió forintjába kerül az útépítés.

Az érintett önkormányzatok nyílt közbeszerzési eljáráson a Strabag Építő Rt.-t bízták meg a kerékpárút építésével. A munkaterület átvételére június 30-án került sor. Szabó Dezső, a kivitelező rt. illetékese elmondta a Kisalföldnek: mindkét irányból elkezdték a kivitelezést. Jelenleg építés-előkészítési munkálatokat: gyepnyesést és humuszolást végeznek. A fakivágási engedélyek beszerzése tart. A tervek szerint augusztus végén vagy szeptember elején következik a töltésépítés és a pályaszerkezetek megépítése. Csak ezután kerülhet sor a kerékpárút aszfaltozására, amely várhatóan november végére készül el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érempénzből aranyoznak-harangoznak

A lébényi Szent Jakab római katolikus plébániatemplom fennállásának 800. évfordulóját a plébániahivatal egy évig tartó ünnepségsorozattal teszi emlékezetessé, amely Jakab-napkor (július 25-én) ünnepi szentmisével kezdődött. Készítenek kiadványt a templom történetéről, valamint több képeslapot is. Terveznek továbbá egy zarándoklatot, melynek során a környék Szent Jakab-templomait keresik fel. Tovább olvasom