Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Kerékpárost gázoltak Mosonmagyaróváron - fotók

Kerékpárost gázoltak a mosonmagyaróvári Régi Vámház tér zebrájánál csütörtök délelőtt. A férfit könnyű sérülésekkel szállították kórházba.
A férfi a Kórház utca felől kerékpározott a Régi Vámház tér felé. "Az autós elmondása szerint átengedte a gyalogosokat a zebrán, miután elindult ütötte el az oldalról váratlanul érkező kerékpárost" - tájékoztatott a rendőrség a helyszínen. A férfit könnyebb sérülésekkel szállították kórházba.

Fotók

Olvasóink írták

67 hozzászólás
 • 67. ombi 2012. augusztus 22. 17:57
  „Nem gyakori táblasorozat, amit leírsz. Így, kicsit részletesebben elmondva már világos a jelentése.
  Ahol tehetem, (mivel elsősorban biciklivel közlekedőnek tekintem magamat) szóvá teszem, hogy nekünk bringásoknak be kell tartanunk a KRESZ szabályait, amennyire csak lehet. (hidd el, létezik olyan, amit bicajjal egyszerűen nem lehet teljesíteni)
  Minthogy a rendőrség semmit nem tesz a gyalogosok és a biciklisek közlekedésének segítése érdekében, egyáltalán az a csoda, hogy még ennyien is betartják a szabályokat, amennyit látunk. Erre az elharapózó rossz magatartásra rátesz a járdára sárga festékkel épített bicikliútnak nevezett szégyenek tömege.
  Bezzeg a gépjárművezetők, az autósok, milyen sokszor panaszkodnak, hogy minduntalan megbírságolják őket!
  El tudod képzelni, milyen laposra volnék már taposva, ha a körforgalmak melletti bicikliutakon csak annak a kilépő autónak adnék elsőbbséget, amelyik jelzi a kilépési szándékát? Ez csak egy pici példa, de kérlek, ilyeneket is végy bele a statisztikádba.”
 • 66. W118 2012. augusztus 22. 15:43
  „to 61. knifemaster 2012.08.19. 21:26
  troll”
 • 65. W118 2012. augusztus 22. 15:41
  „to . ombi 2012.08.18. 21:23 W118, kérlek, segíts ezt értelmezni, mert nekem nem megy: "Egyirányú utca,nincs engedélyezve a szemben haladás kerékpárral,egyébként behajtani tilos,kivéve engedéllyel."
  Nem tudom melyik szót nem érted.
  Póbáljuk másképp:
  Egyirányú utca
  Behajtani tilos/az utca mindkét végén tiltó táblával,bár nem egyformák/,kivéve engedéllyel/kiegészítő tábla/
  természtesen a behajtási engedélyes irányból
  Kerékpárosoknak nincs kirakva egyik oldalon se felmentő jelzés a behajtani tilos alól/nincs jelzés/
  Táblatartó oszlopon fentről lefelé "olvasva"

  Remélem segítettem...”
 • 64. 01010 2012. augusztus 21. 15:05
  „63. voltbalos
  Háthhhh sajnos sok igazat írt le....”
 • 63. voltbalos 2012. augusztus 21. 12:47
  „Elolvasva az össze hozzászólást...

  ELÉG DURVA LESZEK! :)

  Bezony-bezony... Kerékpárosként azt kell mondjam (meg is tettem itt már párszor), hogy a mosonmagyaróvári kerékpárosok és gyalogosok KRESZ-tudása, és közlekedésben való jártassága a nullával egyenlő. Sajnos. Egyszerűbb lett volna a kötelező tornaóra helyett kötelező KRESZ-oktatást bevezetni az iskolákban. Sőt akár az óvodákban is.

  A kerékpárosoknak az sem tűnik fel, hogy a kerékpárutak többsége EGYIRÁNYÚ!!! Simán jönnek veled szemben, és néznek nagy büszkén, mert TE mész le a bicikliútról, hogy ne ütközzetek. Táblák?!? Ugyan már! Az mi? Eszik, vagy isszák? Persze ez nem csak az ő hibájuk. Sokszor olyan helyekre, és kerülőkre kényszerítették őket az elmúlt két, két és fél évtizedben, hogy vicc.

  TESSÉK VISSZAADNI A KERÁKPÁROSOKNAK AZ ÚTTESTET! AKKOR MAJD NEM KERÉKPÁROZNAK ÖNMAGUKAT ÉS GYALOGOSOKAT VESZÉLYEZTETVE A ZEBRÁKON! ENNYI A MEGOLDÁS!

  Hogy a gyalogosokat miért citáltam ide? Hát mert egy agyatlanul ,,közvetített" KRESZ-módosításból (a média is sáros nyakig!!!) csak annyit jegyeztek meg, hogy elsőbbségük van a zebrán!!! Aha. Na azóta növekvő tendenciát mutat a zebrás balesetek száma... Ezen el kellene gondolkodni! Jaaa, és minden ilyen híradás után még nagyobb szigort követelnek egyesek. ??? Ahelyett, hogy végre megértetnék a gyalogosokkal, hogy ha három méteren belül van a gépjármű, aminek elsőbbséget kell adnia, akkor bizony már nem TUDJÁK megadni nekik az elsőbbséget!!! A fiatalok úgy sétálnak a zebrákon, mintha az a járda lenne. Egyikük másikuk fel sem nézve lép rá, ,,Mert elsőbbségem van..." Miközben a szabály fokozott óvatosságot és figyelmet követel az autósoktól. Aztán van a másik fajta gyalogos, aki a zebránál áll meg beszélgetni! Autós figyel...megáll. Semmi...Autós dudál... Gyalogos meg kedélyesen int, hogy ,,Menjél bakker, én még nem akarok átmenni!" Na ilyenkor (is) elkelne pár régi vágású rendőr, meg pár csekk!
  IGEN a gyalogosoknak és a szabálytalan kerékpárosoknak!!!

  Amúgy meg... egy olyan városban, ahol a kerékpárutakat ennyire elhanyagolják, mint Mosonmagyaróváron (lásd a Bolyai Iskola előtti szakasz,........... ehhhh, nem is sorolom, mert megtelik az oldal) mit várhatunk??? Leginkább semmit.

  Autósok szintén szép csapat! :) Csak tessék megnézni, ahogy a kerékpárosokat rákényszerítik (belehajtva őket kőkeményen a balesetveszélybe!) hogy átugrassanak a fekvőrendőrön az iskolák közelében! Sokszor a gyerekülésekből majdnem kiesnek a gyerekek!!! Mindezt csak azért, mert úgy parkolnak, hogy fekvőrendőr két oldalán szabadon hagyott részre is állnak! Pedig az nem véletlenül van ott! S mindezt miért is? ,,Nehogy máááá´ sétálni kelljen annak a szegény gyereknek vagy száz-kétszáz métert! Még a végén elkopik a lábacskája az egész napi ücsörgés után!"

  Szóval eléggé összetett a probléma. Én inkább azt javasolnám, hogy mindenki tegye meg amit csak lehet. Vigyázzunk egymásra! Attól nem lesz kevesebb a baleset, hogy egymásra mutogatunk!!! Ha a törvényalkotó szakembereink meg eszetlenek, attól nekünk még nem kell annak lenni! :))) További balesetmentes közlekedést mindenkinek!!!”
 • 62. INVEKTUS 2012. augusztus 19. 22:06
  „60. Muaddib
  OT A PONT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  KÖCSÖGÖK !!

  NEM KIMODERÁLNI.”
 • 61. knifemaster 2012. augusztus 19. 21:26
  „54. W118 2012.08.18. 18:57
  Elvégeztél egy statisztikát most?
  Minek?Hisz a google jóbarátom nem?
  Akkor mégis csak bemondásra?
  És mi a helyzet Győrben?
  Szép a ködösítés:DDD”
 • 60. Muaddib 2012. augusztus 19. 12:45
  „Gyalog átkelőn mikor a biciklisek áthajtanak, teljes mértékben szabálytalan és a gyalogosakat is veszélyezteti. Engem zebrán már többször sodortak el gyalogosként biciklisek
  Legjobban az dühit mikor biciklis család apuka anyuka 1-2 gyerekkel hajtanak át a zebrán akár a gyalogosok közt is.
  . Remélem, van, aki magára ismer. Nekik azt üzenem, ha esetleg elcsapják majd a gyerekeiket, mert hülyeséget tanítottak neki majd bele mer nézni a tűkörbe.
  Én naponta biciklizek, autózok, gyaloglók és az a véleményem hogy kölcsönösen türelmetlenek a másik közlekedő félre az emberek. Nagyon sokszor láttam olyat, hogy inkább gyorsit mikor kerüli a biciklist minimális távolság tartással. Úgy hogy minden közlekedő nézzen egy kicsit magába mielőtt másokat, bírál, mert egyik sem különb.
  Egyébként Mankapunkának igaza van, mert az említett helyen kerékpárút halad át a zebra mellett, persze az még nem jelenti, azt hogy azon ment át a biciklis.”
 • 59. Contar 2012. augusztus 19. 09:57
  „Nagy hülyeség volt a kerékpárutakat keresztben átvezetni a zebrák mellett, sokan azt képzelik, azon elsőbbségük van.”
 • 58. ombi 2012. augusztus 18. 21:23
  „W118, kérlek, segíts ezt értelmezni, mert nekem nem megy: "Egyirányú utca,nincs engedélyezve a szemben haladás kerékpárral,egyébként behajtani tilos,kivéve engedéllyel."
  Piros kör alakú tábla, vízszintes fehér vonallal, alatta kiegészítő, hogy ´Kivéve engedélyjel´? Hol láttál ilyet? Hol van olyan egyirányú utca, amibe szemből jogosan behajthatnak, akiknek engedélyük van rá?
  Vagy mégis beengedik a szembeforgalmat, ha annak két vagy három kereke van, és 300 Wattnál kisebb teljesítményű motor, vagy emberi erő hajtja? Akkor viszont a statisztikád igen sánta lábon áll...”
 • 57. W118 2012. augusztus 18. 19:17
  „to 53. Nagymedve1 2012.08.18. 18:37

  Jó anyag lehet,küldhetnél belőle......
  Vagy ezt valaki mesélte Neked...?
  Végülis mindegy,térj vissza hozzánk mielőbb...”
 • 56. W118 2012. augusztus 18. 19:09
  „to 51. Nagymedve1 2012.08.18. 12:36
  amikor leforditottam nemelyik anti-biciklis hozzaszolast. "

  Húú ezt nagyon félreértetted.Nem antibiciklis hozzászólásokat olvastál,hanem olyanokat, amelyekben csupán azt igénylik,hogy pl. a biciklis is a KRESZ szerint működjön.

  "Probaljatok ilyen mentalitassal kulfoldon autokazni - a dutyiban kottok ki."
  Nos ,ezért rögzít mindent a kamera kocsimban.Hiszed vagy sem, de mióta benn van és problémás helyzet alakul ki,elég csak rámutatni,és hogy,hogysem önmagától oldódik a feszültség.
  És itt nemcsak biciklistákról van szó....”
 • 55. W118 2012. augusztus 18. 19:08
  „to 51. Nagymedve1 2012.08.18. 12:36
  amikor leforditottam nemelyik anti-biciklis hozzaszolast. "

  Húú ezt nagyon félreértetted.Nem antibiciklis hozzászólásokat olvastál,hanem olyanokat, amelyekben csupán azt igénylik,hogy pl. a biciklis is a KRESZ szerint működjön.

  "Probaljatok ilyen mentalitassal kulfoldon autokazni - a dutyiban kottok ki."
  Nos ,ezért rögzít mindent a kamera kocsimban.Hiszed vagy sem, de mióta benn van és problémás helyzet alakul ki,elég csak rámutatni,és hogy,hogysem önmagától oldódik a feszültség.
  És itt nemcsak biciklistákról van szó....”
 • 54. W118 2012. augusztus 18. 18:57
  „to 50. knifemaster 2012.08.17. 22:22
  Valami TÉNYSZERŰT.
  Bár ha lenne,már becsatoltad volna,nemde?"

  Nos ,szánkón sem foglak húzni,ahogy szokták mondani: jóbarátod a gugli,ha tényszerű statisztikát akarsz látni,
  bár egyszerűbb lenne számodra kimenni az utcára kicsit szemlélődni.
  De a kedvedért mégis elvégeztem egy statisztikát.
  Egyirányú utca,nincs engedélyezve a szemben haladás kerékpárral,egyébként behajtani tilos,kivéve engedéllyel.10 elhaladó kerékpárosig kívántam számolni,időpont kb 17.00-17.10.
  7 a járdán haladt,3 menetiránnyal azonosan,4 menetiránnyal szemben.
  3 az úttesten haladt ,2 menetiránnyal szemben,1 menetirányban.
  Összegezve: 10-ből egy haladt szabályosan.
  Parancsolj kérlek....”
 • 53. Nagymedve1 2012. augusztus 18. 18:37
  „52. Na pont ezert mondom, hogy a mentalitasoddal Europa nyugati reszen mennel egyenesen a dutyiba. Valtsd ki a vilagutlevelet, es tanulmanyozd toled nyugatabbra eso varosok kozlekedesi moraljat, mondjuk a hozzad kozelebbi nagyvarosban, Becsben. Probald leorditani a gyalogost, megha kozben pirosra valtott volna a lampa, majd elvisz a rendor, aztan nyakadba akasztanak egy jo kis becsuletsertesi pert. ;-) Kozepsoujj-mutogatasert mar siman birosag ele allitanak Nemetorszagban, es a birot nem erdekli, milyen felindulasbol tetted. Szeressuk egymast gyerekek! :-)”
 • 52. Mankapunka 2012. augusztus 18. 17:40
  „Nagymedve

  Móváron az 1-es főúton,még a piroson is átsétálnak,még a hülye autós lassít neki. Oda kell lépni,nyomni a dudát,és leordibálni,egy zacskó vízzel leönteni.”
 • 51. Nagymedve1 2012. augusztus 18. 12:36
  „A kerekparuton (sarga kocka) nyugodtan atkerekezhet, amig zoldet mutat a lampa. Ha a lampa nem mukodne, akkor eletbe lep a stoptabla. Soha nem biciklizem Ovaron, mindig autoskent kozlekedem - megis megdobbent, hogy miert van ennyi ostoba hozzaszolas, es hogy tortenhet, hogy a legtobben az autosnak adnak igazat - ezektol visszavennem a jogsit. Nyugat-europai ismeroseim nem akartak elhinni, es rohogogorcsot kaptak, amikor leforditottam nemelyik anti-biciklis hozzaszolast. Probaljatok ilyen mentalitassal kulfoldon autokazni - a dutyiban kottok ki.”
 • 50. knifemaster 2012. augusztus 17. 22:22
  „44. W118 2012.08.17. 15:25

  Valami TÉNYSZERŰT.
  Bár ha lenne,már becsatoltad volna,nemde?

  48. INVEKTUS 2012.08.17. 17:59
  Tudom,hogy mindenki magából indul ki ,de nem mindenki olyan taknyos orrú mint Te...”
 • 49. Fixum 2012. augusztus 17. 21:50
  „DemonBill....
  Autósként / gyalogosként írom .....
  Amikor EGYEDÜL megyek kocsival egy zebra felé, sem előttem, sem utánam 500 méterre autó.... kb.: 50 méterre / 50-es sebbel megyek.... a tuskó-paraszt simán lelép/kilép elém ... NA barátom, akkor ÉN ugrok ki, és k.anyázok a parasztnak, vagy parasztlánynak...
  Egyre több a normális / udvarias sofőr, ÉSZREVEHETŐ ! DE jóval NAGYOBB mértékben EMELKEDETT a hülye-gyerek, -pimasz-pofátlan-tahó gyalogosok/bicajosok aránya !”
 • 48. INVEKTUS 2012. augusztus 17. 17:59
  „knifemaster
  amig een gondolkodol
  vagy gondolkodsz a 18 éves buksiddal addig ..........”
67 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Futura és R-Go

Augusztus 17-én, pénteken este 9 órakor nyílik meg a Futura Interaktív Természettudományi… Tovább olvasom