Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Kérdések és válaszok a közmeghallgatáson

Mosonmagyaróvár - A városi közlekedésről, az utak állapotáról és az utcaátnevezésekről érkeztek kérdések Mosonmagyaróvár képviselő-testülete minapi közmeghallgatásán.
Mosonmagyaróvár gazdasági helyzetéről és a helyi adók alakulásáról tájékoztatott Szabó Miklós polgármester. Elmondta: a költségvetés összeállításánál és a gazdálkodásnál az egyensúly megőrzésére törekedtek. Az adóbevételek jól alakultak, meghaladták a tavalyi mértéket. A gépjárműadó beszedésénél gondot okoz, hogy a központi nyilvántartásból még közel ezer autónak nem kapták meg a teljesítményadatait, így azokra egyelőre nem tudták kivetni a taksát.

Érkezett hozzászólás a Fülemüle utcában évek óta tartó áldatlan állapotokról, az út minőségét és a rossz közvilágítást kifogásolva. Kalincsák István városfejlesztési osztályvezető elmondta: a helyi autóbusz-közlekedés felülvizsgálata során arra jutottak, az utca fontos útvonal lesz a tömegközlekedésben, ezért kiemelt feladat a rendbetétele. Több gond vetődött fel továbbá a város úthálózatával kapcsolatban, amelyekre az ígéretek szerint a közeljövőben elkészülő új közlekedési koncepció megoldást hoz majd. Az Április 4. utca egyik lakója az utca tervezett átnevezése ellen szólalt fel. Magán-közvéleménykutatása szerint a többség nem szeretné az átnevezést, ám mint mondta, ennek nem politikai, hanem kényelmi okai vannak. Kérte továbbá, hogy amennyiben mégis változtatnak, ne „Október 26.” legyen az új neve, mert a jelenlegi hónapnévből és számból álló cím is számos kellemetlenséget okoz. Szabó Miklós elmondta: az utca nevét mindenképen megváltoztatják, az új név azonban még nem eldöntött, azt egyelőre csak a munkacsoport javasolta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Habsburg-kripta nyitott kapukkal

Mosonmagyaróvár - Hétvégén a mosonmagyaróvári „Alapítvány a Városért" közhasznú szervezet… Tovább olvasom