Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Képzés az idősotthonban

A Kistérségi Egyesített Szociális Intézmény szociális ápolóinak, gondozóinak Kudoba Szabolcs és Zolnai Szabolcs, a mosonmagyaróvári mentőállomás munkatársai tartottak ingyenes képzést a mosonmagyaróvári idősek otthonában.
Az újraélesztést a gyakorlatban is bemutatták, de annak elméleti részéről is beszéltek. Szót ejtettek az életveszélyes állapotok felismeréséről és ellátásáról is. A szakembereket más szociális intézményekben, üzemekben, sőt, iskolákban is vendégül látták már hasonló előadásokra. Tomasitsné Skerlák Gyöngyi intézetvezető főnővér és Hanák Krisztina, a nővérek csoportvezetője megerősítette, a nővérek kezdeményezték a képzést, mert jó felfrissíteni elméleti és gyakorlati tudásukat. Fontos, hogy tudják, mire figyeljenek, ha valaki az intézményben rosszul lesz, mikor hívják ki a mentőszolgálat munkatársait. A főnővér szerint egyre gyakrabban szorulnak a mentőszolgálat segítségére, van olyan hét is, amikor két-három alkalommal kell riasztani a szakembereket az idősek otthonába.

Olvasóink írták

  • 2. evikedves 2011. április 30. 21:50
    „Inkább az Intézet vezető Főnővért illeti dicséret mert nem a nővéreket alázza hanem segít nekik és azon van hogy a lakóknak jobb legyen! meg kell nézni mi folyik a kórházban!”
  • 1. elemér 2011. április 30. 13:17
    „Na és mi van ha nincs ott senki, de érzed hogy valami nincs rendben és sejted hogy az a sziv. Akkor köhögj, mert állitólag az segitt. Tudnillik sok idöt nem kapsz, legfeljebb 30 másodpercet egy szivszélütés elött.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cifra szoba Mérából

A Cifra Műhely Közhasznú Kulturális Egyesület közreműködésével szombat este 7 órakor nyílik… Tovább olvasom