Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 2°C Még több cikk.

Képeslap, könyv jelenik meg

A mosonmagyaróvári Széchenyi Polgári Kör idén is folytatja a „Magyarok nyomában” indított kirándulás- és programsorozatát. Idén a várost ábrázoló képeslapot és történelmi albumot jelentetnek meg.
A Széchenyi Polgári Kör tagjai jártak korábban Erdélyben, a Felvidéken, és tettek felfedezőutat hazánk több tájegységében. Ezúttal Szlovéniába utaznak öt napra és ott keresik elődeink nyomait. Az egyesület kapuja mindazok előtt nyitva áll, akik egy jól szervezett közösségen keresztül szeretnének feladatokat vállalni, szívesen bekapcsolódnának a civil szervezet programjaiba, de azok előtt is, akik egyelőre külső szemlélőként az említett kiránduláson keresztül kívánnak betekinteni a kör életébe. Pk a szlovén túrára Fekete Károlynénál jelentkezhetnek a Cselley-ház (96) 212-094-es telefonszámán.

Moldoványi Géza, a kör elnöke elmondta a szervezet a tagság kívánságai szerint építi fel éves programját. Ebben meghatározó szerep jut a Széchenyihez kötődő évfordulóknak, így minden ősszel egy kis küldöttség megkoszorúzza Bécsben a névadó szülőházán található emléktáblát. Ezen túl a közösségi összetartást erősítő programok, az ünnepi összejövetelek, kirándulások, bálok, előadások mellett feladatként vállalták, hogy emléktáblát állítanak a város azon utcáiban, amelyek valamely híres történelmi, közéleti személyiség nevét viselik. Elsőként Kossuth és Széchenyi, tavaly Flesch Károly és születésének 80. évfordulója alkalmából Kormos István előtt tisztelegtek. Idén Damjanich János születésének 200. évfordulója kapcsán emlékeznek és lepleznek le táblát decemberben.

Idén még két alkalommal biztosan az érdeklődés középpontjába kerül a Széchenyi Polgári Kör: legközelebb július 2-án, amikor is a Lajta Expó kiállítás nyitónapján a Flesch kulturális központban a város 650 éves jubileuma tiszteletére levelezőlap jelenik meg az egyesület közbenjárására a posta segítségével. A lapon a város címere és egy, a Képes krónikából való, Erzsébet királynét és gyermekeit ábrázoló iniciálé lesz látható. Majd októberre elkészül Mihály Ferenc nyugalmazott levéltáros kutatómunkája nyomán az „Életképek a 650 éves város történetéből" című kiadványuk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Túravezető halála a dunacsúnyi raftingpályán

A magyar határtól mindössze öt kilométerre lévő dunacsúnyi raftingpálya ideális a kezdő vadvízi… Tovább olvasom