Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Képeken a régi város

A tizenhat éves Laposa Bence mindössze néhány hónappal ezelőtt kezdett fotózni, ám máris elmondhatja magáról: önálló kiállítás nyílik alkotásaiból.
 
A most először kiállított tizenkét fotópárból a látogatók megismerhetik a régi Mosonmagyaróvárt.

„Meglepődtem, amikor megtudtam, hogy valóban lehet egy kiállításom. Nagyon izgatott vagyok" – mondta félénken Bence, aki alig több mint fél éve fotóz. „Tavaly szeptemberben kezdtem érdeklődni ez iránt a művészeti ág iránt. Akkor léptem be a KLG Fotókörbe, mely a Kossuth-iskola diákjaiból áll. Karácsonyra kaptam a szüleimtől egy komolyabb fényképezőgépet. Nagyon örültem neki. Akkor elkezdtem mindenfélét fotózni, a karácsonyi szünetben igyekeztem kiismerni a gép minden csínját-bínját. Előtte egy kis kompakt géppel fotóztam. Meglehetősen nagy a különbség a kettő között" – véli Laposa Bence.

Bence a Magyar utcán, aminek régi arculatát is bemutatja a kiállításon.
Bence a Magyar utcán, aminek régi arculatát is bemutatja a kiállításon.

Elmondta, egy korábbi pályázat kapcsán pattant ki a fejéből az ötlet.
„Akkor szintén a városomat fotóztam. A fő motivációm most az, hogy megmutassam a korosztályomnak és az érdeklődőknek a város tíz, húsz, vagy akár harminc évvel ezelőtti és mai formája közti különbségeket.

Nap mint nap elmegyünk megannyi épület mellett, mégsem gondolunk történetükre. Vannak olyan építmények, amik most szebbek, de sajnos látni néhány olyat is, ami régen jobb képet mutatott, mint ma" – mondja az ifjú fotós. „Amióta fényképezek, azóta más szemmel látom a világot. Séta közben is másként figyelem a környezetem. A minap például esett az eső, és láttam egy gyümölcsöt, ahogy legördülnek róla a vízcseppek. Akkor is azt gondoltam, milyen jó lenne, ha nálam lenne a gépem. A természetfotók állnak hozzám a legközelebb, de egyébként bármilyen témával szívesen foglalkozom. A fejlődésben sokat segít a fotókör. Minden szerda délután összeülünk, s közösen megbeszéljük, mi miatt jó egy adott kép, és mi az, amit másképp lehetett volna csinálni" – meséli a fiú, aki már a jövőjén is gondolkodik: „Talán még kicsit korai azon törnöm a fejem, hogy mi lesz a középiskola után, de mindenképpen szeretnék a későbbiekben ilyen vonalon elhelyezkedni, valami olyan munkát, ami kapcsolódik a fotózáshoz. Ebben tudok kiteljesedni" – tette hozzá Bence.

A „Mosonmagyaróvár akkor és most" című tárlatát Székely Zoltán, a Hansági Múzeum igazgatója nyitja meg ma este 6 órakor a Flesch Károly Kulturális Központban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝A magyar emberek érdekeit védjék˝

˝Arra szólítom föl az MSZP-t, hogy a külföldi érdekek védelme s maffiakapcsolatai ápolása helyett végre a magyar emberek érdekeit védje!˝ - reagált Nagy István. Tovább olvasom