Kisalföld logö

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 12°C | 17°C Még több cikk.

Kenderültetvény a padlásszobában - ezúttal Halásziban

Halászi - Egy tetőtéri szobában profi módon kialakított ületetvényen termesztett vadkendert egy fiatal osztrák pár Halászin. A mosonmagyaróvári rendőrök tegnap csaptak le az ültetvényre, ahol jelentős mennyiségű, összesen 144 tő, különböző növekedési fázisban lévő növényt találtak.
Professzionális módon kialakított kenderültetvényre csaptak le a mosonmagyaróvári rendőrök kedden délelőtt egy halászi családiház tetőtéri szobájában. Lapunk úgy tudja, a József Attila utcai ház egy osztrák állampolgár tulajdonában van, amit két honfitársa bérel már egy ideje.

Amint azt Kránitz Károly őrnagy, nyomozó alosztályvezető a Kisalföldnek elmondta: az elmúlt napokban érkezett hozzájuk jelzés arra vonatkozóan, hogy a József Attila utcai házban az ott lakók vélhetően kábítószert termesztenek. A nyomozók figyelték a házat és a lakók mozgását. A rendőrök gyanúját igazolta az is, hogy indokolatlanul magas volt a ház engerigai fogyasztása. A begyűjtött adatok alapján tegnap délelőtt „lecsaptak„ a házat bérlő fiatal osztrák párra. A házkutatás során a kétszintes ház egyik tetőtéri szobájában egy profi módon kialakított kender ültetvényre bukkantak.

Kender ültetvény: Az osztrák pár professzionális eszközökkel és módon termesztette a kábítószert. Fotó: Méhes Ákos
A lakásban talált ületvényről dr. Csokán Csaba alezredes, kapitányságvezető beszélt a Kisalföldnek. Elmondta: a helyiségben külön szellőzető és öntöző rendszert, valamint speciális megvilágítást épetttek ki a növényeknek. A szobában összesen 144 tő, különböző növekedési fázisban lévő kendert találtak, a negyven centiméterestől, egészen a másfél méteresig. Alapos a gyanú arra, hogy ezek marihuána tartalmú növények, ám a pontos hatóanyag tartalmat a későbbi szakértői vizsgálat fogja megállapítani.

Az alezredes így a kábítószer piaci értékét sem tudta megbecsülni, azt azonban elmondta, hogy egy növényről átlagosan mintegy 20 dekagramm anyagot tudnak leszüretelni. Ezzel összehasonlítva példaként említette, hogy egy füves cigarettához mindössze fél grammot szoktak felhasználni a fogyasztók. A kapitánságvezető szerint a nővények egyed számából kiindulva vélhetően meghaladja a jelentős mennyiséget a tegnap megtalált kábítószer. A lakásban találtak még számos a növények termesztéséhez szükésges vegyszert, tápoldatot, eszközt, sőt még német nyelvű szakkönyveket is.

A Halászi-i marihuánafogás
A házat bérlő 28 éves S.M.-et és barátnőjét, a szintén osztrák 21 éves T. C.-t őrzizetbe vette, ellenük kábítószerre lvaló visszaélés gyanújával indult eljárás. A rendőrök vizsgálják, hogy a pár mióta foglalkozott a növények termesztésével, illetve kiknek adták el a kábítószert, esetleg Ausztriába is szállítottak-e belőle.

Olvasóink írták

 • 12. emőke 2008. május 16. 13:51
  „Kedves szixtin!!!!!!!!!!!!!
  Miért pont Halászi????Megmondom mindenhol van buta csökönyös ember .................most éppen halászi volt a soros..........”
 • 11. nem halászi ember 2008. május 09. 21:35
  „Halászi-Halászi!
  Micsoda tragédia! A múlt században 1982-ben mikor elmaradt a búcsú bál!Bár csak 20 évvel előbb maradt volna el.Most talán jobban élnénk.
  Az idősek tudják mire gondolok.”
 • 10. szixtin 2008. május 09. 14:10
  „Na most ez a drog ügy nem is beszélve a gyilkolásról!!!!!!!
  Miért pont Halászi!?”
 • 9. pan.cser 2008. május 08. 13:12
  „Jacqui Smith angol belügyminiszter bejelentette: a brit kormány ismét átsorolja a vadkenderszármazékokat a "B" kategóriájú kábítószerek közé. Ezek bitoklásáért ÖT ÉV, terjesztéséért pedig 14 ÉV is kiszabható. (MTI).”
 • 8. marihónajja 2008. május 08. 09:52
  „hát ezek a rohadtak itt termesztették a mi kis falunkba de behívni egy cigibe ááááá semmi. nah nem baj meg kapták amit megérdemelnek.”
 • 7. loller 2008. május 08. 07:51
  „azért kiváncsi vagyok mennyit kapnak érte...de tényleg...politikusaink lopnakcsalnakhazudnakELKURNAK....és semmit sem kapnak érte...ezek "csak" füvet termesztettek, de biztos jobbra balra meghurcolják őket....elítélem a dolgot persze, de közel nem kerestek annyit ezzel mint pl. fletó mikor rájött hogy elkúrta....persze, ő is meg lett hurcolva, de nem a hatóságok által..”
 • 6. HunMr 2008. május 08. 00:16
  „Wehehe :D Itt laktak a szomszéd utcában ezek a férgek :D óóó de megnéztem volna a kiscsaj pofáját amikor a rendőrök bekopogtak :D velem nem jött el hetyegni, helyette azt a retek osztrák falloszt istápolta aki belevitte a ,,jóba´´ :D remélem lesittelik őket egy életre ! A rohadtak itt a faluban is próbáltak terjeszteni ! Szemét labancok jóhírét viszik a községnek :( !
  Hát rohadjanak el csontig :D:D:D”
 • 5. pan.cser 2008. május 07. 17:02
  „Kedves Belinea! Azon gondolkodom mi volt a mozgatója a véleményednek? Nem tudom eldönteni az alkoholfogyasztást akarod-e elitélni vagy a cannabist menteni. Ismerve a füvezők mentalitását sejtem, hogy az utóbbit. Májki66 pedig sicher, hogy törzsfogyasztó. Mélységesen ellenzem a drogozást, pusztító métely melyet irtani kell, főként a keresleti oldalon ellentétben a mai gyakorlattal. Az alkoholra való hivatkozás gyenge, vagy éppen semmilyen mentség. Van megoldás: például ha egy diszkóban ilyen történik két hét bezárás, vagy akár örökre, lenne nagy sivalkodás néhány drogtanyán.”
 • 4. Májki66 2008. május 07. 08:36
  „Mi lenne a különbség? Az, hogy a rettenetes nagy világminőségeket előállító szőlősgazdák meg pájinkafőzők a hajukra kenhetnék a kotyvalékaikat. Nézdmámeg hány ember pusztul az alkoholtól és hány a drogoktól, pláne a marihuánától. Akkor még a cigiről nem is beszéltünk.”
 • 3. Belinea 2008. május 07. 06:58
  „Nem "pártolom" a drogfogyasztást, de :
  Ahhoz ugye/ elvileg 18 éves kora felett, gyakorlatilag tudjuk..../ bárkinek joga van, hogy - akár naponta, akár többször is - korlátlan mennyiségben vásároljon alkoholt, majd élvezze annak áldásos hatását...
  Mi a különbség, de tényleg ?”
 • 2. Éne 2008. május 06. 20:34
  „Buta labanc!Minden 2.magyar lop valamit,ez meg fizet az áramért.Zárják is be ,ott majd kitanulja a hettyem pittyet!”
 • 1. 61 EUR/MWh 2008. május 06. 19:47
  „Igaz, nem tudjuk, mocskosszájúak-e, de kábítják a népet, sok áramot fogyasztanak, félárú villanyt nekik is!
  Vagy sittet”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ipari park: A Túró Ruditól a szerelőcsarnokig

Kapuvár - Az ipari park több cége is fejlesztéseket tervez. A skála a Túró Ruditól a hűtőházon… Tovább olvasom