Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Kelta falut találtak a régészek Euro Vegas alatt

A hónap végén jár le a bezenyei önkormányzat által megszabott határidő, az Euro Vegas tulajdonosai eddig fizethetik be a telekadó első részletét.

Közben a területen egy kelta falu maradványait lokalizálták. Schmatovich Mátyás, Bezenye korábbi polgármestere egy internetes portálnak nemrégiben azt mondta: tudomása szerint környezetvédelmi hatástanulmány és archeológiai feltárás folyik a tervezett Euro Vegas-földeken. Az idén bevezetett önkormányzati telekadó összesen 59,5 millió forintot ró a tulajdonosokra, melynek első részletét április végéig kell befizetniük.

Eközben Ausztrália leggazdagabb embere – aki a múlt heti angol sajtóértesülések szerint beszállna Euro Vegasba – Makaón, a kínai határ mellett egy újabb kaszinót nyitott. James Packer 36 tornyos távol-keleti létesítménye a héten már fogadhatja a látogatókat. A sajtóhírek szerint Hans Asamer csoportjának 20 százalékos részesedése lenne az Euro Vegas-vállalkozásban, míg Packer és befektetőpartnerei 80 százalékot birtokolnának Bezenyén. Látható jele a beruházásnak azonban továbbra sincs:

 Asamer azt ígéri, 2009-ben már működhet az első kaszinó.
Kapavágás azonban azóta sem történt: mindössze annyit tudni, hogy az Euro Vegas Hungary Szórakoztató és Kaszinó Zrt. székhelye a bezenyei mezőgazdasági szövetkezet irodaháza. (A múlt héten megjelent fotónkon az iroda nem szerepelt, csupán a szomszédos gazda épületei – a szerk.) Közben egy új fejlemény késleltetheti a munkákat. Aszt Ágnes, a mosonmagyaróvári Hansági Múzeum régésze elmondta: régészeti terepbejárást tartottak a tervezett nagyberuházás területén, ahol lelőhelyet lokalizáltak: egy vízfolyás melletti kelta falut. Hatástanulmány készült, s a régészeti feltárásra mindenképp szükség lesz. Az még kérdéses, ezt ki végzi majd.

Cséfalvay Attila

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Amatőr színjátszók profi színháza

A Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület tizenhetedik Moson Megyei Színjátszó Találkozójára negyven csoport – köztük négy határon túli – nevezett. Közülük választották ki azt a tizenhetet, amelyek bemutatkozhattak a hét végén. A zsűrit ezúttal is amatőr színjátszó gyakorlattal rendelkező szakemberek alkották. Tovább olvasom