Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Kellemes csalódás az iskolaotthon Héderváron

Huszonnégymillió forintból újították fel a hédervári Timaffy-iskolát, ahol lassan egy éve vezették be az iskolaotthonos oktatást.

A timaffys diákok a tanévet megújult iskolában kezdték. A negyed évszázados épületet 24 millió forintból korszerűsítették, ennek húsz százalékát önrészként az önkormányzat biztosította.

– 1983-ig iskolánk a hédervári kastély épületében működött. Akkor épült az új iskola, amely a környék legmodernebb, tornateremmel ellátott intézménye volt. Az eltelt 26 év alatt elhasználódott, az állandó beázás megkezdte a födémet és a belső vakolás darabokban hullott az emeleti osztálytermekben. A külső vakolat tégláig lemállott – magyarázza a nemrégiben elvégzett felújítás szükségességét Szabó Lászlóné iskolaigazgató. Az akadálymentesítés mellett égető szükség volt az épület újrafedésére, külső vakolatának újrafestésére, a nyílászárók cseréjére, de korszerűsítették a csatornarendszert is. Pályázati pénzből végezték el a munkálatokat, és reményeik szerint az óvoda is megújulhat pályázati forrásokból a közeljövőben.

A gyermekeket megújult iskola fogadja. Ráfért az épületre a felújítás.
A gyermekeket megújult iskola fogadja. Ráfért az épületre a felújítás.

Az újdonságnak számító iskolaotthonos oktatásról Szabó Lászlóné elmondta:

– Ezt az új oktatási formát vegyes érzésekkel fogadták a jövendő elsősök szülei 2008 tavaszán, végül mindenki kellemesen csalódott benne. Előny, hogy nem kell haza- és visszacipelni a nehéz iskolatáskát, csak pénteken, otthon már nem kell tanulni, csak hétvégén. Emellett rugalmasabb a rendszer, ugyanis nem szigorúan csengetéskor kell abbahagyni a munkát. Általában pozitívan értékelte minden szülő és kisgyerek a vidám, hívogató termet, melyben kör alakban vannak a padok.

Az iskola nemrég ünnepelte a Timaffy-napokat, melynek keretében vers- és prózamondó versenyt szerveztek, a reneszánsz korba is bepillantást nyertek a gyerekek, s vetélkedőt tartottak a névadó munkásságáról. A Timaffy-kupát a hazai csapat nyerte el, legyőzve a darnózseli, ásványrárói és kimlei diákokat. Dr. Piskóti Gábor fogorvost Timaffy-emlékéremmel tüntették ki a rendezvény keretében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nők tavaszköszöntője Mosonmagyaróvár

A Nők a Városért Egyesület negyedik alkalommal rendezte tavaszköszöntő műsorát, melynek keretében… Tovább olvasom