Kisalföld logö

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 21°C | 31°C Még több cikk.

Kékes Zoltán zongorát ajándékozott a levéli iskolának

A Dolly Roll zenekarból ismert Kékes Zoltán – Sziszi nem használt zongoráját ajándékozta a levéli Német Nemzetiségi Általános Iskolának.

Sziszit és a zenekar többi tagját egy régi barátság köti Levélhez. „25 évvel ezelőtt anyukám rajongott a zenekarért, sokat járt koncertekre is. Beszélgetett velük, aláírást kért, és egy idő után ez a rajongás barátsággá vált. Sokszor jártak már nálunk, a házunk tele van a zenekarral kapcsolatok ereklyékkel és fényképekkel" – mesélte Tüskék Bianka, az iskola tanulója. „Sziszi felhívta anyut, hogy van egy feleslegessé vált zongorája, amit szívesen felajánlana az iskolának"

                                              Bianka a zongorával

A szülők december elején hozták el a zongorát Budapestről, azóta az iskola aulájában áll. Azóta Sziszi járt az iskolában, egy családias átadó keretében dedikálta is a zongorát. A gesztust a Diákönkormányzat tagjai Mayer Izabella levéli tanuló által rajzolt, Szisziről készült portréval köszönték meg az iskola nevében.

„Nagyon tetszett neki az iskola, zongorázott is nekünk. A zongorát az óta már be is hangoltunk, és nagy becsben tartjuk. Azt mondta, ellátogat még hozzánk, például a tanévzárónkon. Fantasztikus lenne egy duett a kórusunkkal, a Pacsirtákkal" – mondta Fenyvesi Gyöngyi igazgatónő.

                                     A zonora dedikálása decemberben

„Fontosnak tartom az ének-zene oktatást, mert minőségileg is mássá varázsolja a gyerekeket; a zenén keresztül minden ember lelke megnyílik. Az iskola jelenleg három zongorával rendelkezik, valamint van egy, ami javításra szorul. Tanárnőnk, Nagy Adélka a Pacsirták vezetője az órákon ezeket rendszeresen használja.

Zongoraoktatás jelenleg nincs, sajnos nem volt rá jelentkező. A mosonmagyaróvári zeneiskolával voltunk kapcsolatban, furulyával és trombitával kezdtük. Jó lenne, ha a szülők rájönnének; nem kell Mosonmagyaróvárra menniük azért, hogy gyermekük zenélni tanulhasson."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Doni katasztrófára emlékeztek a magyaróvári temetőben is

Vasárnap délelőtt a magyaróvári temetőben is megemlékeztek a Don-kanyarban elesett magyar… Tovább olvasom