Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Kékcinke: ötezer kisgyerek a harmincöt év alatt

Mosonmagyaróvár - A harmincötödik születésnapot ünneplik az egykori és mai ovisok a Kékcinke Óvodában. Az 1974-ben hétmillió forintból emelt kétszintes épület korszerűsítését nemrég fejezték be.

A Kisalföld 1974-es számában részletesen beszámolt az építkezésről. Akkor azt írtuk: Mosonmagyaróvár nyolcadik óvodája a korszerű városközpont első óvodai gyermekintézménye, a kétszintes ovit hétmillió forintból építették. 1974. november 8-án 125 kisgyerek nevelését kezdték itt. Azóta több mint ötezer ovis fordult meg a Kékcinkében, melyet a kezdetekben Szabó Vilmosné irányított, majd közel három évtizedig Knausz Ferencné. Tisza Tünde két éve vezeti az óvodát. A hatcsoportos városközponti intézményhez a nyolcvanas években csatolták hozzá a Gyári úti óvodát. A Kékcinke nevet 1997-ben vették fel.

– A nevelés során a tanulási kudarcok megelőzésére fektetjük a hangsúlyt, ezen belül kiemelt jelentőségű az észlelés, a mozgásfejlesztés, az anyanyelvi és az irodalmi nevelés, de fontos számunkra a magyar népi hagyományok ápolása is – hangsúlyozza az óvodavezető. Épp az utóbbira épül a fennállásuk 35. évfordulójához kapcsolódó ünnepségük. A pénteki rendezvény apropója emellett, hogy nemrég fejezték be az óvoda épületének korszerűsítését. A 2007-ben elindított munkálatok során felújították a homlokzatot, nyílászárókat cseréltek, szigetelték az épületet. A város 30 millió forintot adott erre a célra, de a képviselői keretekből is jutott a felújításra, a szülők és két bank is jelentős összegekkel járult hozzá a beruházáshoz. Fejlesztőszobát alakítottak ki, a további tervek közt egy sószoba létrehozása is szerepel.


Jubileumi ünnepség

Pénteken délután fél 3-kor nyílik az óvodatörténeti kiállítás. A gyermekek műsorát követően a kézműveskedéssel lehet ismerkedni, majd a táncházban a Serény Magyarok húzzák a talpalávalót.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megint bíróságra mehet a helyi cigány vezető

Mosonmagyaróvár - Egyéves nyomozás eredményeként a napokban zárja le a rendőrség azt az ügyet,… Tovább olvasom