Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Kártyával tennék vonzóbbá a Szigetközt

Kedvezményeket nyújtó kártya bevezetésével szeretne még több turistát csalogatni a térségbe a Szigetköz Turizmusáért Egyesület. A kedvezményes szolgáltatások köre a szállások és vendéglátóhelyek mellett a vízi túrától a fürdőbelépőig terjed.
Minden évben igyekszik szolgáltatásbővítő újdonságokkal a térségbe csalogatni a belföldi és külföldi vendégeket a Szigetköz Turizmusáért Egyesület. Az elmúlt év nyarán a hét minden napjára garantált programokat szervezett, változatos kikapcsolódást nyújtva az ide érkezőknek. A programsorozat a tervek szerint idén is folytatódik.

A közeljövőben pedig bevezeti a Szigetköz kártyát, amivel számos kedvezménnyel lehet majd igénybe venni különféle szolgáltatásokat. Ez olyan általánosan elfogadott marketingeszköz a turizmusban, ami az országban már több helyen bevált – tudtuk meg Pető Pétertől, az egyesület elnökétől. Elmondta: leginkább talán a Balaton környékén használatos kártya ismert, ez plasztikalapú, a Szigetközben azonban más jellegű kivitelben tervezik a bevezetését. Noha kártya a megnevezése, valójában egy kis füzetcsomagról van szó.

A csomag feltünteti mindazon vállalkozókat, akik a kedvezményt adják, szerepel a füzetben a kedvezmény mértéke, elérhetőségük és a tevékenységük is. A kártyával szeretnék elérni, hogy a térségben növekedjen a vállalkozók összefogása, az ide látogatók pedig minél tovább maradjanak itt. Az egyesületnek jelenleg 82 tagja van, hét önkormányzat, hat nonprofit szervezet és számos vállalkozás. A tagság nyolcvan százaléka már bejelentkezett kártyaelfogadó helynek.

A tervek szerint a szálláshelyek és éttermek öt-tíz százalékos kedvezményt nyújtanak majd, de van már a kínálatban kedvezményes pálinkakóstolás, fürdőbelépő, kastélylátogatás, kenubérlés, vízi túrázás, bowlingozás, squasholás, teniszezés is.

Az elnök hozzátette: idegenforgalom szempontjából a térség legnagyobb gondja, hogy nevezetességei szűkösek, ezek sajnos még szűkösebben látogathatók. A szolgáltatók pedig nincsenek felkészülve a szervezett turisták fogadására, nem épülnek egymásra a vállalkozások. A kártya bevezetése talán ez utóbbi problémán is segíthet.

Olvasóink írták

 • 3. ökosuli 2011. február 16. 04:43
  „A Szigetköz Kártya kínálatában szerepel még ingyenes kerékpár kölcsönzés is.”
 • 2. RUDI 2011. február 14. 13:32
  „A kártya rendszer jó gondolat,hisz ezzel több szolgáltatást vehet igénybe a nyaralni szándékozok.De viszont nem mondok újat , ha a szúnyog irtásra több pénz kerülne, hisz mindig is gond volt , a szúnyog invázió.A kártya rendszert pediglen ,márt rég meglehetett volna oldani, bár nem késő.A szigetköz adott, szép az élő világa, csak tudni kell törődni vele.”
 • 1. Pofátlan 2011. február 12. 15:10
  „A szúnyogok irtását meg kellene oldani.
  A Duna menti városokban furcsa mód van pénz erre, Szigetközben sokszor elviselhetetlen a helyzet.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kacsahajó- cégvezető: túlélőkkel találkozott

A kacsahajókat üzemeltető Ride The Ducks társaság elnöke, Chris Herschend nem hivatalos látogatást… Tovább olvasom