Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Kárpátaljára látogattak a képviselők

Kárpátalja - Kárpátaljára látogattak a közelmúltban a mosonmagyaróvári önkormányzat képviselői, ahol többek közt előkészítették a testvérvárosi megállapodást Beregszásszal.
A mosonmagyaróvári önkormányzat képviselőiből, osztályvezetőkből, városi cégek, intézmények igazgatóiból álló küldöttség járt nemrégiben Kárpátalján. A megérkezés után a beregszászi alpolgármester köszöntötte a vendégeket, majd tájékoztatott a település helyzetéről. A programban ezután a Bethlen-gimnázium következett, amelynek felújításához egy országos gyűjtési akció keretében Szabó Miklós polgármester közbenjárásával nyolcmillió forintot küldött már az anyaország.
A második napon Munkács várát, illetve városát nézték meg a Lajta-partiak, ahol találkoztak Butsy Lajos volt mosoni, jelenleg Aknaszlatinán szolgálatot teljesítő plébánossal, hogy átadják neki az oda szánt adományokat. Később a Vereckei-hágóhoz indultak a mosonmagyaróváriak.

Este Gajdos István beregszászi polgármester fogadta a delegációt – vele arról egyeztettek, hogy jövő év tavaszán sor kerülhet a testvérvárosi megállapodás megkötésére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Utánfutó cigarettával

Hegyeshalom - A Győri Fővámhivatal munkatársai 192 karton, több mint egymillió forint értékű… Tovább olvasom