Kisalföld logö

2017. 07. 20. csütörtök - Illés 19°C | 34°C Még több cikk.

Kárpát-medencei színjátszók

A hét végén a XIII. Moson Megyei Színjátszó Találkozón a Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület szervezésében 18, határon belüli és túli amatőrcsoport mutatkozott be. A fődíj a debrecenieké lett.
A Kárpát-medencei magyar anyanyelvű színjátszás seregszemléjén a Lajta partján a hazaiakon kívül csallóközi, erdélyi és délvidéki csoportok mutatkoztak be. Amint azt Nagy Sándor, a rendező egyesület elnöke elmondta: a találkozó jól szolgálta a kitűzött célokat: a bemutatkozást, a tapasztalatszerzést és -cserét, a külföldi kapcsolatok ápolását. A zsűri döntései alapján osztották ki az Oscar-díjak mintájára alapított elismeréseket.

A találkozó fődíját, a legjobb rendezés díját a debreceni Konzerv Artaudrium Színházi Műhely színjátszói vihették haza a Sztriptíz című abszurd dráma színreviteléért. A legjobb dramatizálás díját az ELTE Radikális Szabadidő Színháza (Budapest) kapta. A legjobb térszervezés díját a Tekergők Színjátszó Csoport (Nyárasd, Szlovákia) vehette át. A legjobb díszletért a zsűri a Maszkura Egyetemi Színpadot (Kolozsvár, Románia) díjazta, míg a legjobb jelmezért a Körmendi Alternatív Színjátszó Társaság (Körmend) színjátszói vehettek át elismerést. A legjobb csoportmunka díját a Korda Vince Színjátszó Csoport (Túrkeve) kapta. A zsűri egyéni díjakat is kiosztott. A legjobb férfi főszereplő díját megosztva Halmi Gábor és Tóbiás István, a Konzerv Artaudrium Színházi Műhely színjátszói kapták, a legjobb női főszereplő díját Farkas Ramóna, a Hajdújárásból (Szerbia) érkezett Esthajnalcsillag színjátszó csoport szereplője ve hette át. A legjobb férfi mellékszereplő díjában Ács Sándor, a budapesti Megálló Félutas Csoport szereplője részesült, míg a legjobb női mellékszereplő díját F. Tóth Barbara, a Korda Vince Színjátszó Csoport színjátszója kapta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egészséges megszállottság

A Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesületet tíz évvel ezelőtt alapították. A természeti környezet… Tovább olvasom