Kisalföld logö

2017. 08. 20. vasárnap - István 17°C | 23°C Még több cikk.

Karolina Kórház: hőmérséklet-szabályzók behangolás alatt

Mosonmagyaróvár - Vasárnap a mosonmagyaróvári Karolina Kórház sebészeti osztályára látogattam. A nővérek kardigánban kénytelenek dolgozni - írta SMS-ben egy Olvasónk.

Olvasói SMS
Vasárnap a mosonmagyaróvári Karolina kórház sebészeti osztályára látogattam. A nővérek kardigánban kénytelenek dolgozni. A betegek is fáznak. A 6x7 méteres, ötágyas szobában két radiátor van, langyosak. A betegszobákba is annyi meleget kellene juttatni, mint a vezetőség ablaknyitogatós irodáiba. Egy hőmérő elkelne szobánként. Nem nagy kérés, csak egy kis odafigyelés... Látogató


A kórház fűtésrendszere teljesen megújult, illetve néhány helyen még átalakítás alatt áll – válaszolt Eőry Ferenc, a Karolina kórház gazdasági igazgatója, akit megkerestünk olvasónk panaszával. Elmondta: a fűtési rendszert gépész tervező tervezte, így azt megítélni, hogy elég-e vagy sem a fűtőfelület egy helyiségben, csak a tervek és a számítások ellenőrzésével lehet. A hőmérsékletet időjárástól függő szabályozórendszer állítja be, mely behangolás alatt van.

– Az igazgatói irodákról általában azt állítani, hogy túlfűtöttek tájékozatlanságra vall. Ami tény, a gazdasági igazgatói iroda valóban túlfűtött, de ennek az az oka, hogy az iroda alatt helyezkedik el a központi sterilizáló, melynek gőzcsövei szinte padlófűtésként funkcionálnak. Ez azonban igaz a nyári időszakra is, amikor a 36–37 Celsius-fok sem volt ritka. Ezt, gondolom, kevesen irigylik. Én sem a betegektől, sem a személyzettől semminemű olyan visszajelzést ez idáig nem kaptam, ami a fűtés elégtelenségére utalt volna – tette hozzá a gazdasági igazgató.

Olvasóink írták

  • 1. Marika 2007. december 01. 15:01
    „A mondanivalóm ezzel kapcsolatos.A MOFÉM-ban a forgácsolóban 9 Celsius fokban,(vagy ennél kevesebb)hogy a munkások dolgoznak.Hatalmas lyuk a falon,majd egyszer lesz ott egy ajtó,de addig is be van borítva egy fekete nylon ponyvával.Talán oda kéne költöztetni a vezérigazgató ur irodáját!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kárpátaljára látogattak a képviselők

Kárpátalja - Kárpátaljára látogattak a közelmúltban a mosonmagyaróvári önkormányzat képviselői, ahol… Tovább olvasom