Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Karbantartás áramkimaradásokkal

A Mosonmagyaróváron és környékén lakókat karácsony előtt és után is gyakran bosszantotta kisebb-nagyobb áramkimaradás. A szolgáltató cég cáfolja a híresztelést, miszerint az ünnepi díszkivilágítás okozta nagy terhelés állna a gondok
hátterében.
Leszerelik: Nem a díszkivilágítás okozta az áramszüneteket.
Kellemetlen dolog, ha este valaki szokásos forró fürdőjét venné, és a villanybojlerből csak langyos víz folyik. Az utóbbi hetekben jó néhány mosonmagyaróvári lakásban fordult elő hasonló eset, sőt, hidegek voltak a villanykályhák is, s áramkimaradások bosszantották az embereket. Gyakran délután négy óra körül aludtak ki a fények a boltokban is, ami a korai sötétedés miatt eléggé megnehezítette a vásárlást. Több esetben órákig nem volt áram – igaz, néhány percre megjavult, majd újra leállt a rendszer –, emiatt sokan panaszkodtak az illetékes társaságnál, s megkeresték szerkesztőségünket is ez ügyben. Legutóbb az elmúlt héten Újudvarról jeleztek áramkimaradásokat. Egyes vélemények szerint a gyakori leállásoknak az ünnepi díszkivilágítás az oka.


A felröppent hír szerint az így leterhelt hálózat nem bírja a több fogyasztót. Sarkadi Ildikó, az Észak-dunántúli Áramszolgáltató Rt. szóvivője azonban ezt cáfolta.
– Tudomásom szerint csak néhány perces kimaradások zavarták az áramszolgáltatást az ünnepek alatt – mondta a PR-irodavezető. – Ekkor kollégáim a karbantartási munkák során a hibát keresték, ezért volt szükség a leállásokra. A bojlervezérlőkkel tényleg több gond adódott, ám ezek nincsenek összefüggésben a díszkivilágítással – tudtuk meg Sarkadi Ildikótól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sziszi szinte egész ruhatárát vitte a villába

Fekete Szilvia, a mosonmagyaróvári fiatal lány másodiknak csatlakozott a ValóVilág villájának lakói… Tovább olvasom