Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Kapunyitogató Darnózselin

A Nemzeti Művelődési Intézet által szervezett Kapunyitogató kulturális esemény sorozat egyik állomása volt Darnózselin.
A reggeli órákban a mosonmagyaróvári Kühne Koncert Fúvószenekar tartott zenés ébresztőt a település több pontján. A Közösségi Ház udvarán felállított, a Helyi Vállalkozók Klubja által pályázaton nyert sátorban egész napos műsorok várták az érdeklődőket. és megtekinthették dr. Karácsony István helytörténész kiállított anyagát Darnózseli múltjából.

A Közösségi Ház nagytermében helyi alkotók munkáiból nyílt tárlat, fotók, festmények, fafaragások, gravírozott üvegtárgyak, rongyból készített használati és dísztárgyak és kukoricacsuhéból készített hasznos dolgokkal, melyet készítés közben is láthattak a kíváncsiabbak. A gyerekeket kézműves foglalkozás, íjászat és pónifogat várta.

A Nagymama receptjei – Szigetköz ízei címmel gasztronómiai bemutatóra és receptcserére került sor, a süteményeket el is fogyaszthatták az édes szájúak.

A sátorban a Dunaszegi Rezeda Népzenei Együttes szórakoztatta a közönséget citerajátékával, valamint a tekerőlant, vagy ahogy sokan ismerik a „nyerere" hangjaival. A Kisalföld Táncegyüttes fergeteges előadással mutatkozott be, bevonva a közönséget is, igazi táncházi hangulatot teremtve.

A Serény Magyarok Zenekar moldvai és gyimesi zenéket játszva táncoltatta meg a fiatalokat, idősebbeket egyaránt. Később a helyi Őszirózsa Nyugdíjas Klub Énekkara és a Szigetköz Táncegyüttes közös műsorának –melyben fellépett Fazekas Zoltán polgármester és felesége a táncegyüttes alapító táncosai- tapsolhatott a közönség.

Az eseményt megtisztelte egy rövid látogatás erejéig dr. Nagy István, Mosonmagyaróvár polgármestere, országgyűlési képviselő is.

Fotók és szöveg: Talpas Balázs (olvasó-tudósító)

Estefelé a Nótaszó című műsorra került sor, Dóka Zsuzsával és Bősi Szabó Lászlóval Csallóközből, majd a Kelet Lányai Hastánccsoport Angyal Krisztina vezetésével bűvölték el a nézőket. A darnózseli születésű Böröndi Imre bácsi fia, Böröndi Tamás színművész zárta a sort párjával Götz Annával énekelve, anekdotázva!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kéklámpások napja Mosonmagyaróváron

Harmadik alkalommal rendeztek Kéklámpás Napot a rendőrség, a katasztrófavédelem és a mentők helyi… Tovább olvasom