Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 1°C Még több cikk.

Kapósak lettek a hétvégi telkek

Lipóton nyáron elkezdődhet a 106 telkes termálfaluban az építkezés.
Dunaszigeten – saját terület híján – nem tud az önkormányzat hétvégi házaknak utcasort kialakítani, Kisbodakon pedig bár készek a tervek, a földtulajdonosokkal nem sikerült megegyezni.

Egy horgász fenekezik a lipóti „víkendsoron": kapásra hiába vár, így van ideje mesélni. „Négy éve bérelek egy házat itt Lipóton. Rokkantnyugdíjasként jöttem ide 2003-ban egy kicsit pihenni a Mosoni-síkságról, mostanra azonban annyira megszerettem a falut, hogy már egész évben – még télen is – itt vagyok. Amikor lehetőségem van, a termálfürdőben gyógyítgatom magam, horgászom, természetet járok. Megtaláltam itt a nyugalmat" – mondja.

Úgy tűnik, erre a nyugalomra egyre nagyobb a kereslet a Szigetközben. A horgász házától nem messze ugyanis termálfalut építenek. Kétszázhatvan telket értékesítene a 20 hektáros területet hasznosító három helyi vállalkozás: élénk irántuk az érdeklődés. Az első ütemben összesen 106 ingatlant árulnak a fürdőhöz közel, 351 és 805 négyzetméter közöttieket. A porták ára 3,5 és 8 millió forint között mozog.

Zömében magyarok

Tóth Péter polgármester szerint már átadás előtt állnak, nyáron elkezdődhet az építkezés. „Az üdülőfalu első részében 5–6 lakásos üdülők épülhetnek. Zömében magyarok keresik a lipóti hétvégi házakat, már húsz telek gazdára talált" – mondta.

Dunaszigeten nemrégiben a Kis-Zátony partján fekvő üdülősort hosszabbították meg, tucatnyi házhelyet kialakítva. Mindez azonban a helyi önkormányzatnak nem hoz hasznot, ugyanis a terület az ottani földtulajdonosoké volt, ők adták el ezeket a parcellákat. Hasonló gondokkal küzd Kisbodak is. Ekker Károly polgármester elmondta: a „glóbusz" melletti területen a hétvégi házak tervezése és kiméretése is megtörtént, ám az itt gazdálkodó földtulajdonosokkal nem sikerült megegyeznie az önkormányzatnak.

Megegyeztek


– Jó néhány telefont kaptam Mosonmagyaróvárról, házat, házhelyet keresnek Kisbodakon. Elsősorban magyarok érdeklődnek, külföldről alig akad valaki. Utoljára a Felszabadulás utcánál lévő területeket sikerült hétvégi házakkal beépíteni. Az ottani földtulajdonosokkal úgy egyeztünk meg, hogy mindegyikük megtarthatott egy házhelyet a területén – mondta a polgármester.

Cséfalvay Attila

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem félrekezelés okozza az eltérést

A mosonmagyaróvári Karolina Kórház igazgatója szerint nem feltétlenül félrekezelések miatt tér el az intézményeknél sok esetben a klinikai és kórbonctani diagnózis. A mosonmagyaróvári kórház is közte van azon intézményeknek, melyek adatai alapján elkészült jelentésből vonta le vihart kavaró következtetését a szakminiszter. Tovább olvasom