Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Kapcsolódó kerékpárutak

A szigetközi és a városközponti kerékpárutat kapcsolja össze az a szakasz, melynek építését a minap kezdték el a Kálnoki út mentén. A beruházást régóta várták a két keréken és a gyalogosan közlekedők.
Várhatóan október végén adják át a gyalogosoknak és a bicikliseknek a Kálnoki út menti kerékpárutat. A régóta várt beruházás a minap kezdődött, a kivitelező cég munkagépei egyszerre több ponton is dolgoznak.

A Kálnoki úti kerékpárút tervei tavaly készültek el, és idén kapták meg a jogerős építési engedélyt. Ez a belterületi kerékpárutak egy fontos szakasza, hiszen az Eurovelót köti össze a Kiserdőn keresztül a városközponttal. Az 1016 méter hosszúságú szakasz részben kerékpárút, részben járda, kiépítése 56 millió forintba kerül.

Egyszerre több ponton is építik a kerékpárutat a mosonmagyaróvári Kálnoki úton.
Egyszerre több ponton is építik a kerékpárutat a mosonmagyaróvári Kálnoki úton.

Mint megtapasztaltuk, több növényt – fákat, tujákat – is ki kellett vágni a beruházáshoz. Az ígéretek szerint helyükre új fákat telepítenek, melyek sem az utat, sem a villanyvezetékeket nem zavarják.

A mosonmagyaróvári vasútállomást a buszállomással összekötő kerékpárút tervei is elkészültek. Ehhez a jóval nagyobb beruházáshoz pályázati forrásra számít a helyi önkormányzat. A megvalósítást a Magyar Közúttal közösen képzelik el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vadásznap jótékonykodással

Több százan látogattak ki a hétvégén a Lajta–Hanság Zrt. majoroki lőterére, a tizenhetedik… Tovább olvasom