Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Kapcsolatépítés a Kompon

Tavaly huszonnégy, idén tíz csallóközi és kisalföldi alkotó mutatkozik be a Rotary által támogatott kiállítássorozat, a Komp keretében. Az első tárlat Mosonmagyaróváron pénteken nyílik.
2010-ben tizenkét csallóközi és tizenkét kisalföldi alkotó kapott lehetőséget a bemutatkozásra a mosonmagyaróvári Rotary Club támogatásával, a Komp keretében. Varga György, a Komp kuratóriumának elnöke, szervező elmondta: idén öt-öt alkotót hívtak meg mindkét oldalról.

– Úgy éreztük, fontos, hogy idén is működjön a Komp, a kiállítássorozattal a Duna két oldalán alkotó, egymást régről ismerő művészek munkáival, a művészet eszközeivel szeretnénk egymáshoz közelebb hozni a határ két oldalán élő embereket – fűzte hozzá a művész.

Csallóközből a kiállítók között találjuk Peter Augustovic (Pozsony) és Juhász Tibor (Somorja) festőművészeket, Mayer Éva grafikust (Somorja), Lipcsey György szobrászt (Dunaszerdahely) és Dolán György festőművészt (Magyarbél). A Kisalföldről Borbély Károly (Ravazd) és Halmi-Horváth István festőművészek (Hegyeshalom szülötte), Lebó Ferenc szobrász (Győr), Karczagi Endre (Mosonmagyaróvár) és Varga György festőművészek (Mosonmagyaróvár), utóbbi a Komp kuratóriumának elnöke, képviselteti magát alkotásaival.

A Lajta-parti városban a Flesch Károly Kulturális Központ ad otthont április 8. és 26. között a tárlatnak, melyet pénteken délután 5 órától Grászli Bernadett művészettörténész nyit meg. Májusban Somorja, azután Pozsony, Budapest, majd novemberben Dunaszerdahely látja „vendégül” a közös tárlatot.

– A mosonmagyaróvári Rotary Club számára nagy öröm és megtiszteltetés, hogy 2010 után idén is létrejött ez a kiállítássorozat – tette hozzá a Komp kuratóriumi elnöke.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eddig hetven lányt oltottak be HPV-vírus ellen

A méhnyak rosszindulatú daganata okozta korai halálozás az ezredforduló óta jelentősen meghaladja az… Tovább olvasom