Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 13°C | 20°C Még több cikk.

Kamerával rögzítik a tilosban fürdőket

Az egy héttel ezelőttihez hasonló vízi balesetek megelőzéséért a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság folyamatosan ellenőrzi a tilosban fürdőzőket.
Elsőként minden tilosban fürdőzőt csak figyelmeztetnek, ám akit többször is tetten érnek, akár húszezer forintja is bánhatja a kalandot.
A nemrégiben beköszöntött nyári kánikula rengeteg embert csalogat vízközelbe. A Lajta-parti városban két helyen is jelöltek ki fürdőzésre alkalmas szabad strandot a Mosoni-Dunán, ennek ellenére a hűsölésre vágyók előszeretettel választják a környékbeli bányatavakat. A nyár még szinte el sem kezdődött és máris egy kisfiú életét követelte a felelőtlenség. Az újabb tragédiák megelőzése érdekében a Mosonmagyar- óvári Rendőrkapitányság kiemelt figyelmet fordít a tiltott helyen fürdőzőkre, illetve fokozottan ellenőrzik a vízi járműveket a Mosoni-Dunán.

Folyamatos ellenőrzés nyáron

A rendőrök a nyár folyamán naponta végigjárják a városkörnyéki bányatavakat és a Duna-ágat. Az ellenőrzés során vi-

deóra veszik a tilosban fürdőzőket a későbbi esetleges bizonyítási eljárás érdekében. Elsőként mindenkit csak figyelmeztetnek, ám akit többször is tetten érnek, akár húszezer forintja is bánhatja a nyári kalandot. Ám sokan nem veszik komolyan a szankciókat sem és a vízparton elbújva várják meg, míg elmennek a rendőrök.

A jet-skiket is figyelik

Az ellenőrzések során hasonlóan különös figyelmet szentelnek a Mosoni-Dunán jet-skizőkre is. A folyó teljes szakaszán tilos ilyen járművekkel közlekedni, csupán a dunaremetei kijelölt pályán száguldozhatnak a vízi sport ezen ágának kedvelői. A rendőrök a partot végigjárva videokamerával rögzítik a jet-skizőket, illetve figyelik azokat a helyeket, ahol a járműveket vízre lehet tenni. A hajózási felügyelettel együttműködve a járművet azonosítják, hogy regisztráltatták-e Magyarországon, illetve rendelkezik-e érvényes bizonyítvánnyal. Amennyiben nem szerepel a nyilvántartásban, az ügyet átadják a vámhatóságnak, mert feltételezhető, hogy vámárucsempészetről van szó.
A gépek mellett természetesen a „ sofőröket " is ellenőrzik. Amennyiben az illető nem rendelkezik vízi gépi meghajtású sporteszköz-vezetői engedéllyel, illetve tiltott helyen száguldozik, több tízezer forintja is bánhatja a kalandot. Az alig néhány hete tartó fokozott ellenőrzés során eddig négy jet-skizőt vontak felelősségre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az anyaközség árnyékában

Három, önálló közigazgatással nem rendelkező községet keresett meg a Kisalföld, hogy megtudja:… Tovább olvasom