Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Kamerákkal a rendbontók ellen

Az illegális szemetelés, hulladéklerakás és helyi lopások visszaszorítását segíti az a kamerarendszer, melyet Várbalogon építettek ki nemrégiben.

A Kisalföld már többször beszámolt arról, hogy Mosonmagyaróvár környékén több helyen is rendszeresen raknak le nagy mennyiségű hulladékot az út mentén.

A hulladék sokszor Ausztriából kerül át, illetve gyakran lomisok „felejtik" a határ menti utak mellett. Várbalog–Albertkázmérpuszta térségében is egyre gyakoribb a szemetelés, ezért az önkormányzat sokat tett azért, hogy elébe menjen a problémának.

Némethné Járdán Krisztina, Várbalog polgármestere elmondta, a hulladék eltakarításának többletköltségei erősen megterhelik az önkormányzatot.

Bertalan Attila: ˝A vadásztársaság és az önkormányzat önkéntesek segítségével összeszedte a szemetet.˝
Bertalan Attila: ˝A vadásztársaság és az önkormányzat önkéntesek segítségével összeszedte a szemetet.˝

„A legutóbbi jó néhány köbméternyi szemét elszállíttatása sem volt olcsó. Nehéz volt megoldanunk, hiszen községünk még a működéshez sem kapott elég pénzt az államtól. Most olyan intézkedéseket hoztunk, melyek több helyi gondot is orvosolnak. Télen például rendszeresen lopják a fát a környező erdőkből, nyáron pedig az öntözőrendszerekből szívják le a gázolajat. A szemetelés mellett ezeket is szeretnénk megelőzni azzal, hogy kamerarendszert építettünk ki a falu külterületén olyan jellegzetes helyekre, ahol jellemző a szemetelés és a lopás. Ezek éjszaka is jó minőségű, azonosításra alkalmas képeket készítenek. Ezenkívül mezőőr is szolgálja a vagyonvédelmet, akinek jogosultsága van arra, hogy igazoltassa az embereket" – tudtuk meg a polgármestertől.

Bertalan Attila, a helyi vadásztársaság elnöke hangsúlyozta, a legkisebb mennyiségű szemét elszórása is büntetendő.

„Társaságunk az önkormányzattal közösen hulladékgyűjtő akciót tartott a minap. Önkéntesek segítségével most mindenhol összeszedtük a szemetet, a továbbiakban pedig a szemetelés megelőzése lesz a fő célunk" – mondta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zeneiskolások sikere

A IV. Regionális Furulyaversenyen Fertődön a mosonmagyaróvári Mosonyi Mihály Zeneiskola növendékei… Tovább olvasom